Τζόνσον: Δύσκολο να αρνηθoύμε στρατιωτική βοήθεια στις ΗΠΑ…

Για τη Βρετανία θα ήταν δύσκολο να αρνηθεί ένα αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών να τις συνδράμει στρατιωτικά στη Συρία αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσιζε να αναλάβει δράση εναντίον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ για χρήση χημικών όπλων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν τον συριακό στρατό ότι εξαπέλυσε στις 4 Απριλίου επίθεση κατά την οποία δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δηλητηριώδες αέριο. Απάντησε εκτοξεύοντας πυραύλους κρουζ κατά συριακής αεροπορικής βάσης και διαμήνυσε πως δεν θα ανεχθεί τη χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ.

Η Βρετανία επιδοκίμασε την αντίδραση των ΗΠΑ στην επίθεση με χημικά όπλα, αλλά δεν ενεπλάκη άμεσα. Ωστόσο ο Τζόνσον άφησε να εννοηθεί πως η κυβέρνηση θα υποστηρίξει στρατιωτικά τον Τραμπ, αν κληθεί να το πράξει, στην περίπτωση ενδεχόμενης μελλοντικής επίθεσης με χημικά όπλα.

«Αν οι Αμερικανοί αναγκάζονταν για άλλη μια φορά από τις ενέργειες του καθεστώτος Άσαντ… και μας ζητούσαν να βοηθήσουμε, θα ήταν πολύ δύσκολο να πούμε όχι», δήλωσε ο Τζόνσον στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο Τζόνσον είπε πως μένει να προσδιοριστεί αν μια τέτοια στρατιωτική συνδρομή θα χρειαζόταν την έγκριση του κοινοβουλίου, το οποίο το 2013 είχε ψηφίσει κατά του βομβαρδισμού των δυνάμεων του Άσαντ στη Συρία, αντίθετα απ’ αυτό που είχε ζητήσει η βρετανική κυβέρνηση, η οποία ήθελε να τις αποτρέψει να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα.

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού