Συνάντηση του Κουτσούμπα με τον πρέσβη της Παλαιστίνης

«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγώνα συνολικά του Παλαιστινιακού λαού, ιδιαίτερα αυτό το διάστημα στον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ. Ο αγώνας τους δεν είναι μόνο αγώνας για καλύτερες συνθήκες κράτησης, για υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως κρατουμένων, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες, αλλά είναι αγώνας για την οριστική, την τελική, απελευθέρωσή τους» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μετά την συνάντησή του σήμερα με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι.

“Σε αυτή την πάλη το ΚΚΕ θα είναι αλληλέγγυο, θα είναι συμπαραστάτης, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μαζί με τον αγώνα για να σταματήσει ο εποικισμός του Ισραήλ, μαζί με τον αγώνα για ένα παλαιστινιακό κράτος κυρίαρχο, ανεξάρτητο, στα όρια του ’67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, όπου θα είναι κυρίαρχος ο λαός στη χώρα του” πρόσθεσε ο ίδιος.

“Εκ μέρους του Κόμματός μου θα θέλαμε να τονίσουμε τις τεράστιες ευθύνες που έχει η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει την πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, ένα ιμπεριαλιστικό κράτος, που καταπιέζει και καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα, βασανίζει κυριολεκτικά τον παλαιστινιακό λαό. Σε αυτόν τον αγώνα και στην άσκηση της μέγιστης πίεσης θα συμβάλλουμε και μέσα στη βουλή και στην ευρωβουλή και μέσα στο μαζικό κίνημα, στην οργάνωση των αγώνων, έτσι ώστε και ο ελληνικός λαός, με μεγάλη δύναμη να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό” τόνισε ο κ. Κουτσούμπας ο οποίος ευχαρίστησε τον Παλαιστίνιο πρέσβη για την ενημέρωση και κατέληξε αναφέροντας “θα βρισκόμαστε σε ανοιχτή συνεργασία για όλα τα ζητήματα και για τις ενέργειες αλληλεγγύης και συμπαράστασης του ελληνικού λαού προς τον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό”.

“Η επίσκεψή μας στον σύντροφο Γενικό Γραμματέας εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών διαβουλεύσεων που έχουμε με το Κόμμα για ενημέρωση του Κόμματος και του λαού για την συνεχιζόμενη πολιτική του Ισραήλ που αναβαθμίζει τα εγκλήματα που διαπράττει στα εδάφη του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης και κατά του λαού της Παλαιστίνης” δήλωσε από την πλευρά του ο πρέσβης της Παλαιστίνης Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι. Ο Παλαιστίνιος πρέσβης εξέφρασε την βαθιά ικανοποίησή του από τις θέσεις του ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι αυτές συνιστούν πραγματικές θέσεις στήριξης της ελευθερίας και της δικαιοσύνης στον κόσμο και υπέρ ενός αγώνα για την ελευθερία, που είναι ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού”.

Έκανε λόγο για αναβάθμιση και όξυνση της ισραηλινής επιθετικότητας κατά του Παλαιστινιακού λαού “που εκφράζεται με την αναβάθμιση της εγκληματικότητας του Ισραήλ κατά των πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ, όπου έχουμε σήμερα 12 μέρες συνεχούς απεργίας πείνας από τους αγωνιστές πολιτικούς κρατούμενους”.

“Αυτοί οι κρατούμενοι θέτουν δίκαια αιτήματα που εκφράζουν ανθρωπιστικά αιτήματα που διέπονται από την 4η Συνθήκη της Γενεύης. Η Συνθήκη της Γενεύης παραβιάζεται καθημερινά από τις αρχές του Ισραήλ γιατί το Ισραήλ θεωρεί τον εαυτό του ένα κράτος που βρίσκεται υπεράνω του Διεθνούς Δικαίου” επισήμανε ο κ. Τουμπάσι. Πρόσθεσε ότι η συνάντηση με τον κ. Κουτσούμπα είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, αλλά και αποτέλεσε και έκφραση στήριξης του αγώνα των κρατουμένων, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τον επείγοντα χαρακτήρα της κινητοποίησης ώστε “να προλάβουμε πριν έχουμε μάρτυρες και νεκρούς από τους κρατούμενους που συνεχίζουν για 12η μέρα την απεργία πείνας”.

“Και επίσης μέσω του Κόμματος για να απευθυνθούμε σε όλους τους ανθρώπους που έχουν συνείδηση, που είναι φίλοι προς τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για να στηρίξουν αυτόν τον δίκαιο αγώνα” είπε ο Παλαιστίνος πρέσβης, αναφερόμενος, επίσης, στον επί 50ετία αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για να απαλλαγεί από την ισραηλινή κατοχή. “Ζητάμε από τον κόσμο να στηρίξει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και όχι να επιβραβεύει τις πολιτικές του Ισραήλ με την αναβάθμιση των σχέσεων ή με την σιωπή μπροστά στα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ” είπε ο κ. Τουμπάσι καταλήγοντας “θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές ευχές μου στον ελληνικό λαό, στον σύντροφο Γενικό Γραμματέα, στην εργατική τάξη και στα συνδικάτα με την ευκαιρία της Πρώτης του Μάη”.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού