Ρήγας: Η κυβέρνηση έδωσε και δίνει τεράστια μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα

«Οφείλουμε να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, να εντείνουμε την οργάνωση στους χώρους δουλειάς. Οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο από τις κυβερνήσεις και μάλιστα με τους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του, κατά τη σημερινή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

«Η 1η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και αγώνων. Μνήμης γιατί οι εργατικοί αγώνες από το Σικάγο ως τη Θεσσαλονίκη και τη Κωνσταντινούπολη δείχνουν τον δρόμο για τους αγώνες που πρέπει να γίνουν σήμερα απέναντι στην εργατική εκμετάλλευση και την καταπίεση στους χώρους δουλειάς» αναφέρει στη δήλωση του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «οι συνδικαλιστικές ηγεσίες οφείλουν να αναστοχαστούν και να στηρίξουν τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας. Οφείλουν να βρεθούν απέναντι στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην ανασφάλιστη και μαύρη εργασία».

«Δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή πώς οδηγηθήκαμε ως εδώ. Δεν ξεχνάμε τους πολιτικούς υπεύθυνους για την αποδόμηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ποιοι οργάνωσαν και υλοποίησαν την κοινωνική καταστροφή», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την επιτροπεία και τα στενά δημοσιονομικά πλαίσια ακύρωσε παράνομες και άδικες απολύσεις για τις οποίες και σήμερα καμαρώνει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Απομακρύνει εργολαβικά σωματεία από τα νοσοκομεία. Βάζει τις βάσεις για να σταματήσει το σύγχρονο δουλεμπόριο. Θέσπισε νομικό πλαίσιο για τους μετανάστες γης.

Αυστηροποίησε τους ελέγχους στους χώρους εργασίας για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και δίνει μια τεράστια μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα εργασιακά δικαιώματα», σημειώνει ο Πάνος Ρήγας και καταλήγει:

«Οφείλουμε να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, να εντείνουμε την οργάνωση στους χώρους δουλειάς.

Οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο από τις κυβερνήσεις και μάλιστα με τους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης.

Η 1η Μάη δεν έχει επετειακό χαρακτήρα αλλά ζει στους αγώνες του σήμερα».

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού