Μέγαρο Μουσικής: Γιορτή πολιτισμού και αλληλεγγύης για τα προσφυγόπουλα

Μια γιορτή πολιτισμού και αλληλεγγύης για τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα και φοιτούν στα τμήματα ένταξης στα σχολεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Μοιραζόμαστε μαζί σας τα όνειρα, τα σχέδια για τη ζωή και το μέλλον» είπε, καλωσορίζοντας τα προσφυγόπουλα εκ μέρους του υπουργού Παιδείας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιάννης Παντής και εξήρε το έργο που γίνεται στα καλλιτεχνικά σχολεία, τα οποία ανέλαβαν τη δημιουργία παρουσιάσεων για την εκδήλωση.

«Είσαστε η γέφυρα που ενώνει τους κόσμους μας» είπε προς τα παιδιά ο κ. Παντής και τα προέτρεψε να χτίσουν «έναν κόσμο που χωράει πολλούς κόσμους μαζί».

«Η ένταξή σας στο σχολείο είναι αυτονόητη για ένταξή σας στην κοινωνία» είπε από τη μεριά του ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, απευθυνόμενος στα προσφυγόπουλα και τόνισε τη σημασία της δυνατότητας που τους έχει δοθεί, για να εξοικειωθούν με τη σχολική διαδικασία και την ελληνική πραγματικότητα.

Για τη μέριμνα της Πολιτείας για την υγεία των προσφυγόπουλων μίλησε ο Γιάννης Βασκόζος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας. «Φροντίζουμε να έχετε την ίδια υγεία και περίθαλψη με τα παιδιά στην Ελλάδα» τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι καλοδεχούμενα στη χώρα όσα παιδιά θέλουν να μείνουν.

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού