Ο Πεσκόφ διαψεύδει ότι η Ρωσία χάκαρε τα εκλογικά συστήματα των ΗΠΑ

Η Μόσχα διέψευσε «κατηγορηματικά» τις πληροφορίες αμερικανικού μέσου ενημέρωσης το οποίο, επικαλούμενο ένα απόρρητο έγγραφο της υπηρεσίας κατασκοπείας NSA, μετέδωσε πως η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών προσπάθησε να εισέλθει στα αμερικανικά εκλογικά συστήματα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Οι πληροφορίες αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ. «Διαψεύδουμε σθεναρά κάθε ενδεχόμενο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο», πρόσθεσε. «Δεν έχουμε ακούσει κανένα επιχείρημα που να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των πληροφοριών αυτών», επέμεινε ο Πεσκόφ.

Η αποκάλυψη περί ρωσικής εισβολής στα αμερικανικά εκλογικά συστήματα έγινε από το «The Intercept».

Σύμφωνα με το έγγραφο της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA), που φέρει ημερομηνία 5 Μαΐου, και το οποίο είδε το ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, αυτές οι επιχειρήσεις πειρατείας είχαν στόχο επί πολλούς μήνες ιδιωτικές εταιρίες που παρείχαν υπηρεσίες εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους και εξοπλισμού τοπικών κοινοτήτων, και αυτό σχεδόν μέχρι και την ημέρα των εκλογών, την 8η Νοεμβρίου.

 

 

 

 

 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

two × two =