ΚΚΕ: Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Για επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου κάνει λόγο το ΚΚΕ με αφορμή την κρίση με το Κατάρ, τις επιθέσεις στο Ιράν, αλλά και τους χθεσινούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ εναντίων δυνάμεων του συριακού στρατού.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, είναι αυτές ακριβώς οι επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στον ανταγωνισμό τους με άλλες δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή, όπως η Ρωσία, που οδήγησαν στο διαμελισμό και την αποσταθεροποίηση χωρών, τη στήριξη των ομάδων τζιχαντιστών, τύπου ISIS, με στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών των ενεργειακών δρόμων της περιοχής.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη για την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το μακελειό, με το πρόσχημα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, που αφορά ουσιαστικά τη συμμετοχή του εγχώριου κεφαλαίου στη λεία του πολέμου».

«Για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι και γι’ αυτό πρέπει να αποτελέσει λαϊκό αίτημα αγώνα και διεκδίκησης η απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», καταλήγει το ΚΚΕ.

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού