Ισχυρός μετασεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Λέσβο

Μπορεί οι κάτοικοι της Λέσβου να ένιωσαν εκ νέου τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους, ωστόσο οι σεισμολόγοι πήραν βαθιά ανάσα από τη δόνηση των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 22:50 το βράδυ του Σαββάτου.

Η ανακούφιση προέρχεται από το γεγονός ότι παρά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 βαθμών που έπληξε τη Λέσβο την Δευτέρα, δεν είχε υπάρξει ένας μετασεισμός μεγέθους άνω των 5 Ρίχτερ, όπως ανέμεναν οι επιστήμονες, με συνέπεια να δημιουργείται προβληματισμός ως προς την ομαλότητα της εξέλιξης της μετασεισμικής ακολουθίας.

Σύμφωνα λοιπόν με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, λίγο πριν της 11 το βράδυ καταγράφηκε ισχυρή μετασεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ, ύστερα από μικρές δονήσεις 3, 3,2, 3,5 και 4,6 Ρίχτερ που καταγράφτηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου που είναι επικεφαλής του Συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πρόσφατης σεισμικής διεργασίας, μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου δεν είχαν αναφερθεί ζημιές.

«Είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε, αυτός των 5,2 Ρίχτερ» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτιτούτου. «Μαζί με τον μετασεισμό 4,6 που σημειώθηκε στις 6.40 το πρωί του Σαββάτου πιστεύουμε οτι η ενέργεια εκτονώθηκε και τα πράγματα θα πάνε τώρα ομαλά», πρόσθεσε ο Γ. Χουλιάρας.

 

 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

fifteen − eight =