Κρεμλίνο: Είναι πρόωρο να συγκροτηθεί μια κοινή ρωσο-αμερικανική ομάδα για την κυβερνοασφάλεια

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όσον αφορά την συγκρότηση μιας κοινής ρωσο-αμερικανικής ομάδας για την κυβερνοασφάλεια δεν θα επηρεάσει την εμπιστοσύνη που έχει Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αμερικανό ομολόγό του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας όσα έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter o Ντόναλντ Τραμπ και συγκεκριμένα ότι μια τέτοια ομάδα μπορεί και να μην συγκροτηθεί.

“Κανένας δεν υποσχέθηκε τίποτα σε κανέναν και δεν υπήρχε τέτοιος στόχος. Θετικό είναι ότι δηλώθηκε η βεβαιότητα να συνεργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Συνεχίζοντας μάλιστα την απάντηση του διερωτήθηκε λέγοντας ” Και γιατί όσα έγραψε (στο twitter,ο Τραμπ-σ.σ) πρέπει να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη (που έχει ο Ρώσος πρόεδρος), προς τον Αμερικανό; Δεν μπορεί να την επηρεάσει”.

Νωρίτερα ο Τράμπ είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter ότι “το γεγονός ότι ο πρόεδρος Πούτιν και εγώ συζητήσαμε την ομάδα για την κυβερνοασφάλεια δεν σημαίνει ότι θεωρώ ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Δεν μπορεί. Όμως η κατάπαυση του πυρός (στην Συρία-σ.σ) μπορεί και συνέβη”.

Νωρίτερα η ρωσίδα σέρπα Σβετλάνα Λούκας, (σ.σ: οδηγοί στα Ιμαλάια που ανήκουν στην ομώνυμη φυλή. Ο όρος χρησιμοποιείται μεταφορικά στην Ευρώπη για τους εκπροσώπους των κρατών μελών που προετοιμάζουν τις εργασίες και τις ανακοινώσεις στις συνόδους κορυφής) είχε δηλώσει ότι το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συζήτησαν για την κυβερνοασφάλεια στο Αμβούργο δεν σημαίνει ότι τα δύο κράτη θα αρχίσουν να προωθούν το θέμα από αύριο το πρωί. “Προφανώς ο Τραμπ δεν είναι έτοιμος ακόμη (για την κοινή αυτή συνεργασία) σ’ αυτή την φάση” , συνέχισε η Λούκας, η οποία επεσήμανε ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Αμβούργο ο Πούτιν και ο Τραμπ συζήτησαν για την κυβερνοασφάλεια 40 λεπτά.

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

15 + five =