Γερμανία: Υπέρ απαγόρευσης νεοναζιστικών συναυλιών ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας

Υπέρ ενός αυστηρότερου νόμου για τις συγκεντρώσεις, ώστε να μπορούν μελλοντικά να απαγορεύονται νεοναζιστικές συναυλίες όπως αυτή που έγινε το σαββατοκύριακο στην πόλη Τέμαρ της Θουριγγίας, τάχθηκε ο πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου Μπόντο Ράμελοφ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR.

Ο πρώτος πρωθυπουργός γερμανικού κρατιδίου ο οποίος ανήκει στο κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke) είπε ότι «θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι αρχές και τα δικαστήρια να μην εντάσσουν τέτοιες εκδηλώσεις στις διατάξεις περί ελευθερία της έκφρασης», με απώτερο στόχο να μην προπαγανδίζονται σε αυτές αντιδημοκρατικές απόψεις.

«Λυπάται κανείς και νιώθει ανυπεράσπιστος όταν τους βλέπει – υπό τον μανδύα εκδήλωσης – να διοργανώνουν μεγάλο ακροδεξιό ροκ φεστιβάλ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας, αναφερόμενος στο προαναφερθείσα συναυλία στην οποία συμμετείχαν 5.500 άτομα.

Κατά τον κ. Ράμελοφ, «οι οργανωτές συγκεντρώνουν χρήματα για το δίκτυό τους και μετακυλύουν το κόστος στους φορολογουμένους».

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

12 − 8 =