Καραθανασόπουλος: Tα εργατικά δικαιώματα και το περιβάλλον θυσία στο βωμό των επενδύσεων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real FM, ερωτηθείς τι συμβαίνει και τι πρέπει να γίνει με το θέμα των Σκουριών και της Eldorado, επισήμανε καταρχήν ότι “το γενικότερο πλαίσιο δείχνει ότι η κυβέρνηση αυτό το οποίο με κάθε τρόπο προσδοκά, είναι η επιτάχυνση των διαφόρων επενδυτικών σχεδίων”, προσθέτοντας ότι “υπάρχει βεβαίως μια διαπάλη επιχειρηματικών συμφερόντων και σ’ αυτή τη διαπάλη γίνονται «μπαλάκι» οι θέσεις εργασίας και η προστασία του περιβάλλοντος”.

Στην ερώτηση “κακό πράγμα είναι να γίνονται επενδύσεις με προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος” απάντησε ότι “ποιά εργασιακά δικαιώματα; Αυτό έχει γίνει ανέκδοτο σήμερα. Το ζήτημα είναι ποιος θα εξυπηρετηθεί απ’ αυτή τη διαδικασία. Αν ο σκοπός της κυβέρνησης είναι το κέρδος, είναι βέβαιο ότι και θα θυσιαστούν οι λαϊκές ανάγκες και τα εργατικά δικαιώματα, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος”.

Στην παρατήρηση πως θα γίνει επένδυση χωρίς αναμενόμενη κερδοφορία, ο κ. Καραθανασόπουλος είπε “άρα στις δοσμένες συνθήκες είναι σα να προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο”.

Επισημαίνοντας ότι επειδη στις Σκουριές το ζήτημα αφορά σπάνιο και μη ανανεώσιμο ορυκτό, ως εκ τούτου απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή στον τρόπο αξιοποίησης, στον σκοπό αυτής και στο ποιός θα επωφεληθεί απ’ αυτή τη διαδικασία.

“Στις δοσμένες συνθήκες, εμείς λέμε καθαρά ότι όσες επενδύσεις και να γίνουν, ακόμη και ανάπτυξη να υπάρξει αυτή θα γίνει στις πλάτες των εργαζομένων, όταν έχουν διαμορφωθεί οι συγκεκριμένες συνθήκες στην αγορά εργασίας, όταν έχουν διαμορφωθεί οι συγκεκριμένες συνθήκες όσον αφορά τη δράση του κεφαλαίου. Απ’ αυτή την άποψη λοιπόν δεν είναι τυχαίο ότι και ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη αυτό που υποσχέθηκε είναι νέα προνόμια προς το μεγάλο κεφάλαιο” πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

 

 

 

 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

19 − 10 =