Αύξηση της επιβατικής κίνησης στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της δυτικής Ελλάδας

Αύξηση της επιβατικής κίνησης στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της δυτικής Ελλάδας καταγράφηκε φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των νέων μέσων και δράσεων για την τουριστική προβολή της περιφέρειας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Καρπέτας, στο λιμάνι της Πάτρας καταγράφηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 12%, στο λιμάνι του Κατακόλου κατά 15%, στο αεροδρόμιο του Ακτίου κατά 21,2% και στο αεροδρόμιο Αράξου κατά 13%.

Σημείωσε: «Όλα αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για να χτίσουμε ένα σταθερό ρεύμα για την περιοχή μας, με την προϋπόθεση πάντα της συνεργασίας και της συνεννόησης, προκειμένου να ενώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις του τόπου μας».

Όσον αφορά τα μέσα για την τουριστική προβολή της δυτικής Ελλάδας, δημιουργήθηκαν έπειτα από συνεργασία της Περιφέρειας με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ένας πολύγλωσσος ιστότοπος (western-greece.com), ένα 12σελιδο έντυπο σε πέντε γλώσσες, μία ταινία για τη δυτική Ελλάδα, τρία βίντεο για την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, καθώς και 14 ακόμη μικρότερα για ξεχωριστούς προορισμό.

Στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όλοι μαζί, δημόσιος τομέας, ιδιωτικός τομέας και κοινωνία των πολιτών, μπορούμε να αναδείξουμε και να προβάλουμε τα μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, βάσει των σύγχρονων αναγκών των ταξιδιωτών και των διεθνών τάσεων, με σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου.

Η διαμόρφωση ενός τέτοιου τουριστικού προϊόντος για τη δυτική Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς προϊόντων και υπηρεσιών, να προσελκύσει νέες επενδύσεις, να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της περιοχής μας, να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να εξασφαλίσει βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη».

Εκ μέρους του ΣΕΤΕ, μίλησε το μέλος του ΔΣ Αγάπη Σμπώκου, η οποία τόνισε ότι «υπήρξε εξαιρετική συνεργασία με τουριστικούς, επαγγελματικούς και τοπικούς παράγοντες της δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες, αλλά και οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιφερειακής ενότητας», χαρακτήρισε «άρτια δομημένο και σύγχρονο» το σχέδιο για την τουριστική προβολή της δυτικής Ελλάδας και συμπλήρωσε ότι η υλοποίησή του αποτέλεσε σημαντική πρόκληση και για τον ΣΕΤΕ.

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού