Δένδιας: Η χώρα χρειάζεται βιομηχανία, βιομηχανική πολιτική

Η χώρα χρειάζεται βιομηχανία, η χώρα χρειάζεται βιομηχανική πολιτική» τόνισε o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός, Νίκος Δένδιας, μιλώντας το μεσημέρι, στο συνέδριο Thessaloniki Summit του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

«Δυστυχώς, για δεκαετίες, η σημασία της παραγωγής εξαγώγιμων και εμπορεύσιμων αγαθών υποβαθμίστηκε» σημείωσε ο κ. Δένδιας, αναφερόμενος στις πολιτικές που εμπόδισαν στο παρελθόν και στα αίτια που σήμερα εμποδίζουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας και στην ανάγκη να υπάρξει μια πιο αναπτυξιακή βιομηχανική πολιτική.

Ο κ. Δένδιας υπενθύμισε τους στόχους που έθεσε η ΕΕ για αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, από το περίπου 16% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ που είναι σήμερα, στο 20% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ το 2020 και στο ποσοστό που καταλαμβάνει η εγχώρια βιομηχανία ως ποσοστό του ελληνικού ΑΕΠ, που, όπως είπε, «πιάνουμε, δεν πιάνουμε το 10% του ΑΕΠ» και επεσήμανε τη «στασιμότητα» που έχει επιδειχθεί σε αυτόν τον τομέα.

«Βαριά βιομηχανία της Ελλάδας δεν είναι ο τουρισμός. Ο τουρισμός είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας, αλλά είναι υπηρεσίες. Η χώρα χρειάζεται βιομηχανία, η χώρα χρειάζεται βιομηχανική πολιτική» τόνισε ο κ. Δένδιας.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού