Η Βουλή συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αθήνας

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 1944. Η μεγάλη είδηση της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής διαδίδεται παντού. Η ελληνική σημαία υψώνεται στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Ο αθηναϊκός λαός ξεχύνεται στους δρόμους πανηγυρίζοντας την ελευθερία του.

Οκτώβριος 2017. Για τρίτη χρονιά φέτος οι εκδηλώσεις «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη» γεμίζουν την πόλη. Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η ΕΡΤ αναλαμβάνουν τη διοργάνωση και υποστηρίζουν πολύπλευρα ένα σύνολο δράσεων για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της πρωτεύουσας από τις φασιστικές δυνάμεις κατοχής ως μιας μεγάλης γιορτής των κατοίκων της Αθήνας.

Μια πλειάδα πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων, στις οποίες συμμετέχει και η Βιβλιοθήκη της Βουλής, πραγματοποιούνται τον μήνα Οκτώβριο. Εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, ιστορικοί περίπατοι, συναυλίες, δημόσιες συζητήσεις, αλλά και ο Δρόμος Μνήμης και Τιμής από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου ως το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Κεντρικό σημείο αναφοράς ένα κτίριο με ιδιαίτερο συμβολισμό για την ιστορία της Αθήνας, το Κτίριο 6, πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

– επισκεφθείτε την ιστοσελίδα «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη» στο www.freeathens44.org

– στο Facebook https://www.facebook.com/freeathens44/

– επικοινωνήστε με τους διοργανωτές στο 210 – 37 35 253

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού