Ελληνικό | Κύρτσος: Οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ επιβραδύνουν την επένδυση

Η κυβερνητική ηγεσία μπορεί να θέλει την επένδυση στο Ελληνικό, όμως υπάρχει μια κρατική γραφειοκρατία και εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες επιβραδύνουν μία διαδικασία που, όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο καλύτερα θα είναι, ιδιαίτερα για την περιοχή της Αττικής, που δοκιμάζεται από πολύ υψηλή ανεργία, δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό μετά και τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, παρατήρησε πως «και η ΝΔ στα ζητήματα αυτά δεν ήταν αυτή που έπρεπε να είναι στο παρελθόν». Εξήγησε: «Αφού είχαμε πάει στο νέο αεροδρόμιο, στο Ελευθέριος Βενιζέλος, η πρώτη ιδέα από την τότε κυβέρνηση ήταν να γίνει το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Ευρώπης».

«Έπρεπε να είχαμε καταλάβει την αναγκαιότητα της επένδυσης και έπρεπε να είχαμε καταλάβει ότι οι μεγάλες δαπάνες για υποδομές -ολυμπιακές και άλλες- έπρεπε να αντισταθμιστούν και να καλυφθούν με άλλες μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Δεν το καταλάβαμε και γι αυτό φτάσαμε στο αδιέξοδο το 2008 και το 2009» είπε.

Με αφορμή την ομιλία που θα πραγματοποιήσει σήμερα, στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit, ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενισχυθούν οι ελληνικές τράπεζες «για να μη χάσουμε πολύτιμο χρόνο, γιατί μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη, που θα έχουμε το 2017 και το 2018, να γίνει πιο ισχυρή και μακροπρόθεσμη και αυτό περνάει από τη χρηματοδότηση».

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού