Ο στόχος μας απέναντι στο "brain drain" είναι μια συντονισμένη, συστηματική απάντηση

«Επιχειρούμε να κάνουμε πράξη την εξωστρέφεια, την καινοτομία, παράγοντας αξιοπρεπείς θέσεις δουλειάς – το μοναδικό κίνητρο για να παραμείνουν οι νέοι στην πατρίδα, και για να σκεφθούν την επιστροφή τους εκείνοι που βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό» τόνισε, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην εκδήλωση του «Προγράμματος Στήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Start Ups)» που πραγματοποιεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την ενδυνάμωση της βιώσιμης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και η συγκράτηση των νέων που «παράγουν» καινοτομία και απασχόληση στην ελληνική αγορά εργασίας αποτελεί και στόχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ένας – ένας οι δήμοι μετά την πρωτοβουλία της Περιφερειας Αττικής να συνεργαστεί με το ΕΒΕΑ για τον σκοπό αυτό ακολουθούν σχετικές πολιτικές. Στο πλαίσιο αυτό, της κινητοποίησης και στήριξης των νέων για την εξέλιξη της αρχικής τους ιδέας σε επιχείρηση, εντάσσεται και το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Κατά την εκδήλωση η περιφερειάρχης συνεχάρη τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για την πρωτοβουλία αυτή, τονίζοντας ότι «μέχρι τώρα ουδείς αμφισβητεί την ανάγκη στήριξης των προσπαθειών των startuppers και των νέων επιχειρηματιών. Όμως εκείνο που θα κάνει τη διαφορά, είναι η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων. Και στην κατεύθυνση αυτή κινείται – και είναι προς τιμή του – το πρόγραμμα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης».

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού