Εισαγγελέας: Πρότεινε την αθώωση Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ

Να απαλλαγεί ο Ι. Διώτης, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέας, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Ο κατηγορούμενος δικάζεται για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας εξαιτίας των χειρισμών του στη λίστα Λαγκάρντ, όμως η εισαγγελέας διέγνωσε παντελή έλλειψη δόλου :

-“Ουσιαστικά ο Ι. Διώτης ήταν εκείνος που διέσωσε τα 2.059 αρχεία, τη στιγμή που αντέγραψε το usb και το παρέδωσε στον νέο υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, κίνηση με την οποία αναιρείται ο δόλος του…Μόνο κάποιος αφελής θα έλεγε ότι δεν έδωσε εντολή για να αποτρέψει τον έλεγχο, ενώ η λίστα ήταν σε γνώση άλλων προσώπων. Δεν ήταν μόνο ο Διώτης που γνώριζε για τη λίστα, έτσι ώστε να την καταστρέψει. Μόνο ένας ανόητος θα μπορούσε να πιστέψει ότι θα ματαίωνε τον έλεγχο”, είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας τόνισε επίσης πως δεν υπήρξε ζημία για το ελληνικό Δημόσιο, αφού “στη συνέχεια διενεργήθηκαν οι έλεγχοι, δεν προκλήθηκε παραγραφή και κατ’ επέκταση δεν στοιχειοθετείται η πράξη της απιστίας, αλλά μόνο με τη μορφή της απόπειρας”. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 24 Οκτώβρη οπότε και αναμένεται να εκφωνηθεί η απόφαση.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού