Επίσκεψη Μητσοτάκη σε επιχειρήσεις και Ένοπλες Δυνάμεις στο Κιλκίς

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, περιοδεύει, σήμερα, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στο Νομό Κιλκίς. Στο ξεκίνημα της περιοδείας του, επισκέφθηκε την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πεζικού “Πόντος”, στη Νέα Σάντα Κιλκίς.

Ο Πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την ιστορία της Ταξιαρχίας και ξεναγήθηκε στους χώρους του στρατοπέδου από τον διοικητή της Ταξίαρχο κ. Πάρι Καπραβέλο.

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Επισκέφθηκα, σήμερα, την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία “Πόντος” στη Νέα Σάντα του Κιλκίς.

Είχα, για άλλη μια φορά, τη δυνατότητα να διαπιστώσω ο ίδιος τις μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες, αλλά και το υψηλό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η 71η Ταξιαρχία αποτελεί μια από τις αιχμές του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων, που εξασφαλίζουν πάντα την εθνική κυριαρχία.

Θέλω και από εδώ, από τη Νέα Σάντα του Κιλκίς, να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, που – σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες -επιτελούν την αποστολή τους στο ακέραιο. 

Θέλω να σταθώ ιδαίτερα στο γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις – είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω και εδώ στο Κιλκίς – είναι πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και εκτός από την κύρια αποστολή τους προσφέρουν και ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο.

Είχα τη χαρά να επισκεφθώ μια Ταξιαρχία, η οποία είναι, με μεγάλη επιτυχία, ενσωματωμένη στις καινούργιες ευρωπαϊκές δομές άμυνας,  οι οποίες δημιουργούνται.

Η χώρα μας, σε αυτήν τη συζήτηση, η οποία ανοίγει για το μέλλον της ευρωπαϊκής κοινής πολιτικής άμυνας, θα πρέπει να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Και είχα την ευκαιρία, και σήμερα, να διαπιστώσω, εδώ στη Νέα Σάντα και στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε ουσιαστικά, με πραγματικές επιχειρησιακές δυνατότητες σε αυτήν τη συζήτηση η οποία ανοίγει για την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας”.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Κεραμουργία Βορείου Ελλάδας (ΚΕΒΕ) και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Επισκέπτομαι επιχειρήσεις που ανταγωνίζονται επιχειρήσεις του εξωτερικού και κόντρα στις αντιξοότητες και στο κλίμα των καιρών κάνουν επενδύσεις, προσλαμβάνουν εργαζόμενους, στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες.Χωρίς ένα μεγάλο άλμα ιδιωτικών επενδύσεων, η χώρα δεν θα προχωρήσει μπροστά. Γι’ αυτό και, σε κάθε περιοδεία μου, επισκέπτομαι παραγωγικές επιχειρήσεις για να σηματοδοτήσω, με αυτόν τον τρόπο, τη στήριξή μου στην υγιή επιχειρηματικότητα. Και, όταν μιλάμε για υγιή επιχειρηματικότητα, εννοούμε εταιρίες οι οποίες επενδύουν στην καινοτομία, φροντίζουν τους εργαζόμενούς τους, προσέχουν το περιβάλλον και κυρίως έχουν εξωστρέφεια και διάθεση να δουν το επιχειρείν και πέρα από τα σύνορα της χώρας. Και η δική σας επιχείρηση είναι μια τέτοια επιχείρηση. Γι’ αυτό και θέλω και προσωπικά να σας συγχαρώ για όλη τη δουλειά την οποία έχετε κάνει, ξεκινώντας με την προηγούμενη γενιά και – όπως με πολύ μεγάλη χαρά βλέπω – υπάρχει συνέχεια”.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη βιομηχανία παραγωγής και επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου ELVIAL. Ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου και ενημερώθηκε για την τεχνολογία αιχμής και τα ρομποτικά συστήματα που χρησιμοποιεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού