ΤUI προς Τσίπρα: Θέλουμε σταθερό περιβάλλον για να επενδύσουμε

Μην αλλάζετε τα πράγματα συνεχώς. Η σταθερότητα και η συνέχεια είναι φίλοι των επενδύσεων και εμείς λαμβάνουμε αποφάσεις σε σταθερό περιβάλλον” ήταν το μήνυμα που έστειλε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο CEO της TUI Fritz Joussen κατά τη συνάντηση τους το πρωί.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου προς τους δημοσιογράφους που ακολούθησε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ομίλου, του μεγαλύτερου tour operator στην Ευρώπη, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, δεν είναι το θέμα της φορολόγησης αυτό που προβληματίζει περισσότερο τη διοίκηση της TUI, αλλά το γεγονός πως το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα δεν μένει σταθερό.

Ο ίδιος ζήτησε επίσης να υπάρξει λιγότερη γραφειοκρατία και επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές, όπως τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, ώστε να μπορέσει να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος. “Δεν θέλουμε τα ξενοδοχεία ανοικτά μόνο 120 ημέρες το χρόνο, θέλουμε ανοικτά καταστήματα και υποδομές στα αεροδρόμια για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τη σεζόν” σημείωσε ο κ. Joussen.

Όπως είπε, ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση τους δήλωσε πως είναι ανοικτός στις νέες επενδύσεις.

Η TUI σκοπεύει το επόμενο διάστημα μα επενδύσει σε δέκα νέα ξενοδοχεία σε νησιωτικούς προορισμούς στη χώρα μας, ενώ παράλληλα προγραμματίζει επενδύσεις σε λιμάνια για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Φέτος ο όμιλος διακίνησε περίπου 2,5 ξένους τουρίστες στην Ελλάδα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Έχει 32 ιδιόκτητα ξενοδοχεία και προσεγγίζει με τα κρουαζιερόπλοια της 26 λιμάνια.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού