Εγκαταλελειμμένο στη Βαρκελώνη το πλοίο των ακροδεξιών C Star

Το C Star, το πλοίο που έχει ναυλωθεί από την ακροδεξιά οργάνωση “Defend Europe” (“Υπερασπίσου την Ευρώπη”) για να διαμαρτυρηθεί για τις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην Μεσόγειο και είχαν εκδηλωθεί αντιδράσεις τον Αύγουστο για ενδεχόμενη παρουσία του στην Κρήτη, φέρεται να έχει αφεθεί στην τύχη του από τον ιδιοκτήτη του, χωρίς ανεφοδιασμό ή πρόσβαση σε λιμάνια.

Το πλοίο σήμερα είναι αγκυροβολημένο στη Βαρκελώνη. Ο Ερυθρός Σταυρός συνεργάζεται με την ισπανική ακτοφυλακή για να παρέχει στα εννέα μέλη του πληρώματος ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, νερού και ζεστών ρούχων.

Το υπό Μογγολική σημαία πλοίο βρίσκεται σε “κατάσταση εγκατάλειψης”, αναφέρει ο Ερυθρός Σταυρός, χωρίς καύσιμα ή βασικά όργανα πλοήγησης. Δεν έχει επιτραπεί η είσοδος του στο λιμάνι, επειδή ο ιδιοκτήτης φέρεται ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την πληρωμή των λιμενικών τελών ή να κάνει επίσημο αίτημα για ελλιμενισμό. Το πλήρωμά του ισχυρίζονται ότι δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους και ζήτησαν βοήθεια για να επαναπατριστούν. Ο Ερυθρός Σταυρός κάλεσε τις αρχές να επιταχύνουν τις διαδικασίες για να επιστρέψουν τα μέλη του πληρώματος στην χώρα καταγωγής τους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις περιπέτειες του στην Κύπρο, το πλοίο κινήθηκε προς την Κρήτη με σκοπό τον ελλιμενισμό του στην Ιεράπετρα, που ακυρώθηκε λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν. Παρόμοιες αντιρατσιστικές διαμαρτυρίες είχαν οργανωθεί προηγουμένως στο ιταλικό λιμάνι της Κατάνιας, όπου κηρύχθηκε επίσης ανεπιθύμητο.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού