Δραγασάκης: Τα βήματα έως την οριστική έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία

“Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το τέλος του χρόνου, να ακολουθήσει μια περίοδος που θα αρχίσουν και οι τεχνικές συζητήσεις για το χρέος, να αρχίσει μια διαδικασία εξόδου στις αγορές πάλι όταν οι αρμόδιοι φορείς το θεωρούν εφικτό και σκόπιμο και να αρχίσουμε την άνοιξη την τελική αξιολόγηση με στόχο τον Ιούνιο να έχουν τελειώσει όλα”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Δραγασάκης περιέγραψε τα βήματα έως την οριστική έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία που αυτό συνεπάγεται. Επισήμανε ότι “μνημόνιο” σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και ότι μετά τον Αύγουστο του 2018 δεν θα υπάρχει μνημόνιο. Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι έκρινε αναγκαίο για να είναι υπό έλεγχο οι εξελίξεις.

“…να ολοκληρώσουμε γρήγορα την αξιολόγηση, έχουμε αυτοδεσμευτεί, συγκλήθηκε υπουργικό συμβούλιο, μίλησε ο πρωθυπουργός, έχουμε ορίσει ειδικό υπουργό που παρακολουθεί, έχουμε αυτοδεσμευτεί έως το Eurogroup τις αρχές Νοεμβρίου να έχουμε κλείσει το 80% των υποχρεώσεων και το υπόλοιπο, στον υπόλοιπο χρόνο”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι δεν έχει αυτή αξιολόγηση τις δυσκολίες που είχαν οι άλλες και πως αν δεν υπάρχουν τέτοιου είδους εμπόδια -όπως αυτά που εμφάνισε το ΔΝΤ πέρυσι τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου, διαφωνώντας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις εκτιμήσεις τους- και γι’ αυτό θα έχει κλείσει η αξιολόγηση έως το τέλος του χρόνου.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού