Κομισιόν: Να τηρηθούν οι συμφωνίες με το Ιράν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι η διεθνής συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που υπεγράφη το 2015, λειτουργεί και όλες οι πλευρές θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύεις τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ότι το Ιράν δεν συμμορφώνεται με τη συμφωνία, όπως δήλωσε χθες Πέμπτη ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος. Ο Τραμπ έχει περιθώριο ως τις 15 Οκτωβρίου για να αποφασίσει αν θα επιβεβαιώσει αν η Τεχεράνη τηρεί τη συμφωνία.

“Παρακολουθούμε πολύ στενά όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία (…) υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για μια συμφωνία μη διάδοσης, που έχει τη στήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία αποδίδει όπως έχει επιβεβαιωθεί οκτώ φορές από τη διεθνή επιτροπή ατομικής ενέργειας”, δήλωσε μια εκπρόσωπος της Επιτροπής από τις Βρυξέλλες.

“Είναι μια βιώσιμη, μακροπρόθεσμη λύση στο πυρηνικό ζήτημα του Ιράν που προσφέρει σε όλες τις πλευρές τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις και αναμένουμε από όλες τις πλευρές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους βάσει της συμφωνίας”, πρόσθεσε.

 

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού