Πτώση 0,5% κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

Πτώση 0,5% κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, ενώ στην Ε.Ε. των 28 παρέμεινε σταθερό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης έχει αυξήσει τους ρυθμούς της φέτος, κυρίως λόγω της αύξησης των καταναλωτικών δαπανών.

Οι οικονομολόγοι της ΕΚΤ αναμένουν η οικονομία να αναπτυχθεί κατά 2,2% το 2017, που θα αποτελέσει τον ισχυρότερο ρυθμό από το 2007.

Ωστόσο, αυτή η πρόβλεψη εξαρτάται εν μέρει από τη συνεχιζόμενη αύξηση των δαπανών στα νοικοκυριά, εξαιτίας της σταθερής μείωσης της ανεργίας και την έναρξη ανάκαμψης των μισθών.

Τα στοιχεία έρχονται ως έκπληξη στους οικονομολόγους που είχαν προβλέψει ότι οι πωλήσεις θα ανακάμψουν κατά 0,4% σε σχέση με την πτώση τους κατά 0,3% τον Ιούλιο.

Τον Ιούλιο, το λιανικό εμπόριο είχε μειωθεί κατά 0,3% στην ευρωζώνη ενώ είχε παραμείνει σταθερό στην Ε.Ε..

Τον Αύγουστο του 2017 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016, ο προσαρμοσμένος δείκτης πωλήσεων λιανικής σημείωσε άνοδο 1,2% στην ευρωζώνη και 2% στην Ε.Ε..

Η πτώση των πωλήσεων αποδίδεται κυρίως στην πτώση των καυσίμων κίνησης κατά 0,9%, των πωλήσεων προϊόντων εκτός τροφίμων κατά 0,4% και κατά 0,3% των πωλήσεων τροφίμων ποτών και καπνού.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού