ΕΛΙΝΥΑΕ: Κάλεσμα σε 48ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις και την απαξίωση

Κάλεσμα στα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία σε άμεση συμπαράσταση στον αγώνα για να μη διακοπεί στην ουσία το επιστημονικό έργο που αφορά στην προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), καλώντας παράλληλα σε μαζική συμμετοχή στην απεργία σήμερα 11 και αύριο 12 Οκτώβρη.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Όχι στις απολύσεις και την απαξίωση του ΕΛΙΝΥΑΕ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε συνέχεια των συναντήσεων που έχει πραγματοποιήσει το σωματείο μας με τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ και εκπροσώπους της ΕΣΕΕ, αναδεικνύεται ότι οι προτάσεις τους κινούνται ουσιαστικά στην ίδια κατεύθυνση συρρίκνωσης με αυτή του ΣΕΒ. Με τον εκβιασμό του οριστικού κλεισίματος του Ινστιτούτου, οι απολύσεις επεκτείνονται και σε άλλους συναδέλφους. Προωθείται κλείσιμο 5 περιφερειακών παραρτημάτων του Ινστιτούτου (Βόλου, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Κομοτηνής, Τρίπολης) και απαξίωση του επιστημονικού χαρακτήρα του, δεδομένου ότι σχεδιάζεται η αποψίλωση του 50% του επιστημονικού δυναμικού του. Το Σωματείο πρόκειται να πραγματοποιήσει σχετική συνάντηση και με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ.

Το Σωματείο μας σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της γενικής μας συνέλευσης (5/9/2017) είναι αντίθετο με την προωθούμενη διακοπή λειτουργίας των παραρτημάτων και τις απολύσεις εργαζομένων. Διεκδικούμε την αύξηση της χρηματοδότησης του Ινστιτούτου από το ΛΑΕΚ και άλλες πηγές, τη σταθερή καταβολή των δεδουλευμένων μας και την ανάπτυξη του αναγκαίου έργου του ΕΛΙΝΥΑΕ με περιεχόμενο δράσεων που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές οξύτατες ανάγκες των εργαζομένων της χώρας για την προστασία τους από τον επαγγελματικό κίνδυνο.

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε άμεση συμπαράσταση στον αγώνα μας για να μη διακοπεί στην ουσία το επιστημονικό έργο που αφορά στην προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα.

Στις 11-12 Οκτωβρίου απεργούμε!

Στις 11 Οκτωβρίου στις 13.00 θα είμαστε έξω από το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του Ινστιτούτου και του επιστημονικού του έργου».

 

 

 

 

 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

19 − fifteen =