Η Google προσφέρει σε ερευνητές ασφαλείας 1.000 δολ. αν μπορέσουν να χακάρουν την εφαρμογή της

Τα προγράμματα Bug Bounty είναι ένας δημοφιλής τρόπος για τις εταιρείες για να ανταμείβουν τους χάκερς που βρίσκουν τρωτά σημεία στο λογισμικό τους και να τα αποκαλύπτουν στους προγραμματιστές τους ώστε να μπορούν να διορθώνονται.

Η εστίαση στην ασφάλεια εφαρμογών έρχεται την ώρα που η Google εγκαινιάζει τα νέα smartphones Pixel 2 και Pixel 2 XL, τα οποία λειτουργούν με Android.

Η Google έχει δεχθεί έντονες κριτικές για την μετριοπαθή ασφάλεια του Play Store.

Έρευνες από την εταιρεία ασφαλείας Check Point προτείνουν πως το αυτόματο σύστημα της Google απέτυχε να ανιχνεύσει 50 εφαρμογές κακόβουλου λογισμικού που λήφθησαν πάνω από 4,2 εκατομμύρια φορές προτού τελικά αφαιρεθούν.

Η Google, με έδρα την Καλιφόρνια, έχει συνεργαστεί με την δημοφιλή πλατφόρμα HackerOne, προκειμένου να ανταμείψει εκείνους που βρίσκουν, αποκαλύπτουν και βοηθούν στην επίλυση των πιο σοβαρών αδυναμιών ασφαλείας. Μόνο οκτώ προγραμματιστές έχουν επιλεγεί μέχρι στιγμής για το πρόγραμμα.

Εκτός όμως από αυτό, η Google τρέχει επίσης προγράμματα επιβράβευσης για τους χάκερ που εντοπίζουν τρωτά σημεία στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome, προσφέροντας μάλιστα αμοιβή μέχρι και 100.000 δολάρια.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού