Λωρίδα της Γάζας: Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν σήραγγα σκοτώνοντας 3 Παλαιστίνιους

 

Ο Μίσμπα Τσουμπίρ, ο Άχμεντ Αμπού Αρμανά και ο Ομάρ αλ Φαλίτ σκοτώθηκαν από την επίθεση, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ασράφ αλ Κούντρα.

Ο πρώτος ήταν μέλος μιας ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, επιβεβαίωσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει τη λωρίδα της Γάζας, ενώ οι δύο άλλοι φέρεται να ήταν μέλη του Ισλαμικού Τζιχάντ, μιας εξτρεμιστικής ένοπλης οργάνωσης της Χαμάς.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε πως εξουδετερώθηκε μια «σήραγγα τρομοκρατών» που συνέδεε την περιοχή Χαν Γιούνες με τα νότια του Ισραήλ.

Δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν ήταν μια σήραγγα της Χαμάς, αλλά κατέστησε «υπεύθυνη» την οργάνωση για την κατασκευή της.

Ο στρατός δεν επιθυμεί την «κλιμάκωση», αλλά «είναι έτοιμος για ένα φάσμα σεναρίων», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Τον Απρίλιο του 2016, ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε μια παρόμοια σήραγγα που χρησιμοποιείτο για διείσδυση μαχητών σε ισραηλινό έδαφος.

Ο σημερινός βομβαρδισμός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ήταν ο πρώτος αντίστοιχος μετά τον πόλεμο που διεξήγαγε ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας το καλοκαίρι του 2014, όταν η Χαμάς χρησιμοποιούσε σήραγγες για να εξαπολύσει επιθέσεις ενάντια στο Ισραήλ.

Τότε, το Ισραήλ είχε δικαιολογήσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις που στόχευαν για να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών προς το έδαφός του και να καταστρέψει τέτοιες σήραγγες που βρίσκονται κάτω από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Από την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού του 2014, 2.251 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 551 παιδιά, και 74 ισραηλινοί, εκ των οποίων 68 στρατιώτες.

 

 

 

 

 

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού