Σκουρτόπουλος- Μίσσας: Δύσκολη αποστολή, αλλά θα παλέψουμε

Με πλήρη επίγνωση της δυσκολίας που έχει η αποστολή τους, δεδομένης της απουσίας σίγουρα των ΝΒΑερ και πιθανότατα των παικτών της Ευρωλίγκας, τουλάχιστον στο πρώτο κομμάτι των προκριματικών, μίλησαν Θανάσης Σκουρτόπουλος και Κώστας Μίσσας για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Ξεκινά μια νέα προσπάθεια, με τη συνεργασία όλων σας. Για την Ελλάδα και για χώρες με πολλά παιδιά στην Ευρωλίγκα, δημιουργείται ένα δύσκολο πρόβλημα. Χρειάζεται δουλεία , συμμετοχή στον μέγιστο βαθμό από όλους και να έχουμε μία μεγάλη επιτυχία που θα είναι η πρόκριση. Σαν πρώτη φορά, υπάρχει η δυνατότητα να καλούμε 24 παίκτες ξεχωριστούς. Οι κλήσεις αυτές να γίνονται μέσα στα 2 επόμενα παιχνίδια και τους 24. Ο βασικός σκοπός είναι να υπάρχουν κάποια παιδιά στην Ευρωλίγκα. Κάποια παιδιά που διακρίνονται. Όλα παιδιά που είχαν πετύχει μια διάκριση. 4-5 παιδιά από την Εθνική Νέων ή μικρότεροι για να αποκτούν επαφή με την επόμενη ομάδα. Να πάρουν κάποια συμμετοχή. Με αυτό το σκεπτικό καταλήξαμε στους 24 παίκτες. Δεν ξέρουμε πως θα διαμορφωθεί η τελική κατάσταση. Τη Δευτέρα, 20 να είναι όλοι. Και οι 24 θεωρούνται ενεργοί. Μέχρι τότε», ανέφερε αρχικά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Ο Κώστας Μίσσας είπε με τη σειρά του: «Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι αδιαμφισβήτητα είναι μία διαφορετική κατάσταση. Σε σχέση με την ανάλυση και αν θέλετε η λογική να ταξιδέψει στην Ελλάδα, να μοιράζεται και ο υπόλοιπος κόσμος να έχει την επαφή με την εθνική. Δημιουργούνται πολλά προβλήματα, να είσαι έτοιμος να λύσεις πολλές περιπτώσεις Ευχή είναι να έχει βρεθεί μία λύση μεταξύ FIBA και Εuroleague για το καλό του μπάσκετ».

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ανέφερε: «Έχουμε να κάνουμε με ένα καινούριο μοντέλο το οποίο είχε προαναγγελθεί το 2011 και ο προγραμματισμός του βγήκε το 2015, Ελπίζαμε ότι μέχρι εδώ θα είχαμε τη συμπαράσταση όλων. Δυστυχώς, βρισκόμαστε μέσα σε μία κατάσταση που θέλω να ελπίζω πως θα βρεθεί η λύση. Από την πλευρά της η Ομοσπονδία είναι έτοιμη για όλα».

Στη συνέχεια ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε στις κλήσεις και τη νέα προσπάθεια της ομάδας: «Έχουμε τα πρώτα έξι ματς και μετά υπάρχει ο δεύτερος όμιλος. Θέλουμε το μάξιμουμ των νικών γιατί μεταφέρονται. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση. Το πιο δύσκολο ματς είναι το πρώτο στην Αγγλία, που είναι σχεδόν ακέραια κι εμείς θα έχουμε με νέα παιδιά μόλις τρεις προπονήσεις. Είναι μια δύσκολη αποστολή, με πολλές ιδιαιτερότητες, αλλά εμείς θα κάνουμε τη δουλειά που πρέπει με σοβαρότητα. Υπάρχουν πολλά παιδιά που θα έρθουν στη συνέχεια. Όποιος βρεθεί στη δωδεκάδα για κάθε παιχνίδι είναι έτοιμος για το καλύτερο δυνατό. Δεν αμφιβάλω για τα παιδιά που κάλεσα, είναι συνειδητοποιημένοι κι έτοιμοι. Νιώθουν ότι έχουν μια ευκαιρία. Όταν με το καλό φτάσουμε στα τελικά, η βάση των παικτών θα έχει μεγαλώσει, μαζί με τα παιδιά της Ευρωλίγκας και του ΝΒΑ. Ίσως κάποια από αυτά τα παιδιά που είναι στα προκριματικά, θα μπορούσαν να είναι στα τελικά.

Για παράδειγμα, γίνεται καιρός κουβέντα για τον Ντούσαν Σάκοτα. Με το ίδιο σκεπτικό θα καλέσουμε το καλύτερο δυνατό γκρουπ παικτών. Για τα πρώτα προκριματικά έχουν κληθεί 24 παίκτες. Μπορεί να παίξουν δώδεκα σε ένα ματς και άλλοι δώδεκα στο άλλο. Υπάρχει θεωρητικά αυτή η δυνατότητα. Στο τελευταίο κομμάτι θα κληθεί η καλύτερη δυνατή σύνθεση. Όλα τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι θέλουν να προσφέρουν και δεν περίμεναν τώρα για να το κάνουν. Κάναμε κάποιες κλήσεις τώρα, ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στα επόμενα παράθυρα. Λογικά στα καλοκαιρινά παράθυρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τα παιδιά της Ευρωλίγκας και του ΝΒΑ. Υπάρχουν 7-8 παιδιά που θα γίνουν ο κορμός και θα στηριχτούμε πάνω τους επειδή είναι σε γόνιμη ηλικία. Μπορεί να προστεθούν στο μέλλον και άλλα παιδιά, όπως ο Λούντζης ή ο Χαραλαμπόπουλος που έχουν πάει δανεικοί και παίζουν. Υπάρχει μια μαγιά με 7-8 παιδιά που ελπίζουμε να γίνουν δέκα και να μεγαλώνει συνέχεια. Είναι τα δύο εκτός έδρας ματς τα τελευταία και μετρούν όλες οι νίκες. Θέλουμε να πάμε στο μάξιμουμ από την αρχή. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο».

Για το αν αδικούνται κάποιοι παίκτες που μπορεί να οδηγήσουν την Εθνική στα τελικά και να μην είναι στη δωδεκάδα, απάντησε: «Πιστεύω πως μέσα από αυτό το δρόμο μπορούν να αναδειχθούν πολλά παιδιά και να πάρουν πράγματα που να τα βγάλουν και στις ομάδες τους. Υπάρχει και το παράδειγμα του Βασιλόπουλου που επέστρεψε στην Εθνική και είναι ένας νικητής της ζωής».

Ερωτηθείς για τους συνεργάτες που θα έχει στο τεχνικό τιμ ο Θανάσης Σκουρτόπουλος απάντησε: «Στο τιμ δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Έχουμε μιλήσει με κάποια παιδιά. Είχαμε τον Παναγιωτόπουλο και τον Γεραγωτέλλη, που ήταν δύο εξαιρετικοί συνεργάτες, αλλά ανήκουν σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Όταν θα είμαστε έτοιμοι θα τους ανακοινώσουμε. Έχει γίνει μια συζήτηση με τον Σάββα Καμπερίδη και με 3-4 άλλα παιδιά, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Όλα αυτά τα παιδιά είναι εξαιρετικοί προπονητές. Το θέμα είναι η σύνθεση και ποιος θα κάνει τι».

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού