ΗΠΑ: Προς απέλαση 10χρονο κορίτσι με εγκεφαλική παράλυση

Άνδρες της αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης ακολούθησαν ένα κορίτσι 10 ετών που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση ως το νοσοκομείο για να τη συλλάβουν με σκοπό να την απελάσουν, λίγο αφού υπεβλήθη σε εγχείρηση.

Σε μια επιστολή προς τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) απαιτεί να επιτραπεί στη Ρόζα Μαρία Ερνάντες να επιστρέψει στους γονείς της, που ζουν στο Λαρέντο, μια πόλη του Τέξας κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Αν το κορίτσι δεν αφεθεί ελεύθερο ως σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα), η ACLU θα ξεκινήσει «αμέσως νομική διαδικασία», τονίζει η Ένωση.

Η Ερνάντες που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, μια ασθένεια που συνδέεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου και επηρεάζει τον έλεγχο των κινήσεων και των μυών, εισήλθε παράνομα στις ΗΠΑ πριν τρεις μήνες προκειμένου να λάβει καλύτερη ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα.

Συνοδευόμενη από έναν ενήλικα, Αμερικανό πολίτη, το κορίτσι κατευθυνόταν την προηγούμενη εβδομάδα με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο του Τέξας για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, όταν οι άνδρες της υπηρεσίας μετανάστευσης την σταμάτησαν για έλεγχο.

Στη συνέχεια την ακολούθησαν ως το νοσοκομείο, όπου περίμεναν την έγκριση των γιατρών για να την συλλάβουν. Τώρα βρίσκεται σε ένα κέντρο κράτησης αναμένοντας την απέλασή της, εξηγεί η ACLU.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού