Με άνοδο 0,35% ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

O Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,35% στις 746,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,28% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.960,63 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,64% στις 746,82 μονάδες.

Η αγορά φαίνεται ότι οδεύει προς την έκτη στη σειρά συνεδρίαση που δεν μπορεί να βγάλει μια ουσιαστική κίνηση, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να αναζητούν φως στα ζητήματα που συγκρατούν τις θετικές κινήσεις. Η μοναδική διάθεση που παρατηρείται είναι οι αισιόδοξοι να υπερασπίζονται τα επίπεδα και οι απαισιόδοξοι να προσπαθούν να επιβάλουν τις πιέσεις τους σε επιλεγμένες μετοχές.

Όπως σημειώνουν χρηματιστηριακές πηγές μπορεί η Ελλάδα να είναι πρώτο θέμα στο Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου, αλλά μόνο σε επίπεδο καταγραφής της προόδου. Ο βασικός στόχος είναι στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, στην τελευταία σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για το 2017, να μην υπάρξει μία ακόμη “αποτίμηση”, αλλά μία συμφωνία έστω και σε ένα πρώτο τεχνικό επίπεδο για την τρίτη αξιολόγηση….

Όπως παρατηρεί σήμερα η Merit, η χρηματιστηριακή αγορά εμφανίζεται υποτονική έως αδιάφορη τις τελευταίες συνεδριάσεις, ενώ παραμένει αβέβαιη η βραχυπρόθεσμη εικόνα. Δεν έχουν ακυρωθεί τα σημεία στήριξης αντίστασης, με τη Merit να μην αποκλείει να συνεχιστεί η μειωμένη διακύμανση του γενικού δείκτη για ολόκληρη την εβδομάδα. Ξεκινούν, ωστόσο, ορισμένες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εννεάμηνου που ίσως αφυπνίσουν.

Στο ταμπλό τώρα, Motor Oil και ΔΕΗ στηρίζουν το θετικό πρόσημο του γενικού δείκτη, καταγράφοντας κέρδη 1,73% και 1,07% αντίστοιχα, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Aegean, Eurobank, Folli Follie, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Μυτιληναίος και Grivalia.

Στον αντίποδα, πέντε μετοχές του FTSE 25 σε αρνητικά εδάφη, οι ΟΤΕ, Jumbo, Φουρλής, Λάμδα και Σαράντης, χωρίς όμως καμία να σημειώνει απώλειες που να ξεπερνούν το 0,8%. Χωρίς μεταβολή οι ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Attica Bank, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Βιοχαλκο και ΕΕΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού