Θεσσαλονίκη: Έκθεση για το έργο του Νίκολα Τέσλα

Πώς θα είχαν εξελιχθεί η επιστήμη της μηχανικής, η τεχνολογία, αλλά και η καθημερινότητά μας, εάν ο Νικόλα Τέσλα είχε ολοκληρώσει κάποια από τα μεγαλύτερα πειράματά του, που αποτέλεσαν όραμα της ζωής του, όπως για παράδειγμα η ασύρματη δωρεάν μεταφορά ενέργειας; Το ερώτημα εξακολουθεί να παραμένει ρητορικό, αλλά σίγουρα μέσα από μια συνοπτική ξενάγηση στα εκατοντάδες επιτεύγματα του μεγάλου αυτού επιστήμονα ? εφευρέτη του 20ου αιώνα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί ότι η ανθρωπότητα θα είχε κερδίσει πολύ περισσότερες δυνατότητες, πολύ πιο γρήγορα και με μεγάλη οικονομία.

Η περιοδική έκθεση “Νικόλα Τέσλα: Ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον” φιλοξενείται στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας “Νόησις” και στοχεύει να αναδείξει το πολυσήμαντο έργο του, που διαμόρφωσε τον αιώνα του και άνοιξε νέες προοπτικές για το μέλλον. Σε συνεργασία με το Μουσείο “Νικόλα Τέσλα” του Βελιγραδίου, επιχειρείται παράλληλα η ανάδειξη της πολύπλευρης προσωπικότητάς του, η ευφυΐα και ο οραματισμός του, αλλά και η κοσμοθεωρία του για την ζωή, καθώς ο Νικόλα Τέσλα υπήρξε, με τις αξίες που πρέσβευε, και ένας φιλόσοφος.

Η έκθεση για τον Νικόλα Τέσλα στο Νόησις θα φιλοξενηθεί μέχρι τα τέλη του Μαρτίου του 2018 και τα εγκαίνιά της θα γίνουν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου (στις 19.00), οπότε εκτός από τις ομιλίες που θα γίνουν (γενική γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Ματρώνα Κυπριανίδου, πρόεδρος Δ.Σ. Νόησις, Μιχάλης Σιγάλας, διευθύντρια Πολιτιστικού Κέντρου Βελιγραδίου, Ivona Jevtic, και διευθυντής του Μουσείου “Νικόλα Τέσλα”, Branimir Jovanovic), θα λάβει χώρα μία και μόνη επίδειξη στο κοινό της λειτουργίας του πηνίου Τέσλα, ύψους 4,5 μέτρων, που μπορεί να παράγει 12 εκατομμύρια Volt. Επίσης, καθημερινά, στον εξωτερικό χώρο του Νόησις θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα επιδείξεις ενός μικρότερου πηνίου, δύο μέτρων (2 εκατομμύρια Volt).

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού