Ν.Δ.: Επαναφέρει τις προτάσεις της για το υπερπλεόνασμα

Σε μέτωπο οικονομίας και καθημερινότητας εξακολουθεί να εστιάζει την αντιπολιτευτική στρατηγική του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγες ώρες μετά το τετ α τετ που είχε στο Παρίσι με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ, στη διάρκεια του οποίου αποτύπωσε το γαλάζιο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται (ακόμα και εντός της ημέρας) να παρουσιάσει την πρόταση της οδού Πειραιώς για το υπερπλεόνασμα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, άλλωστε, της άμεσης αποτύπωσης των οπτικών της Νέας Δημοκρατίας επί του συγκεκριμένου ζητήματος, είχε δείξει η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, στην πρώτη από την ίδια ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Όταν και είχε επισημάνει πως οι προτάσεις της γαλάζιας παράταξης, κυρίως στο μέτωπο του ΕΝΦΙΑ, θα έρθουν άμεσα στο προσκήνιο, πετώντας το… γάντι στη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων να λάβει θέση στο καίριο ερώτημα εάν συμφωνεί ή όχι με τη μείωση του φόρου.

Το οικονομικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη κωδικοποιήσει τις προτάσεις, που έχουν ως σημείο αναφοράς τους πολίτες εκείνου που…χτυπήθηκαν περισσότερο από τις μνημονιακές πολιτικές και την παρατεταμένη ύφεση.

Στο πλαίσιο αυτό και με την οδό Πειραιώς να τονίζει ότι το υπερπλεόνασμα “είναι ένα προϊόν υπερφορολόγησης κι ένα προϊόν στάσης πληρωμών”, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν πως ο κ. Μητσοτάκης έχει καθορίσει σαφώς το σχέδιο του κόμματος:
-Εφάπαξ βοήθημα σε όλους τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ.
-Έκπτωση σε όλους τους πολίτες  που κατέβαλαν ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται πως θα περιλαμβάνει και την αποπληρωμή ενός μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, με στόχο να… αναπνεύσει η πραγματική οικονομία.

Στη Νέα Δημοκρατία προετοιμάζονται, παράλληλα, για το αυριανό προσυνέδριο του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο. Μετά τη Νίκαια, την Πάτρα και τα Ιωάννινα, η αξιωματική αντιπολίτευση φέρνει στο προσκήνιο τις επιχειρήσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας και εστιάζει τις εργασίες του 4ου προσυνεδρίου:
-Στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό.
-Στη Βιομηχανία, το Εμπόριο και την Εξωστρέφεια.
-Στην Ψηφιακή Οικονομία και
-Στη νέα επιχειρηματικότητα.

“Η χώρα σήμερα χρειάζεται ένα τολμηρό, ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό σχέδιο το οποίο θα εμπνεύσει πάλι την εμπιστοσύνη, την οποία χρειάζεται να ανακτήσει η ελληνική κοινωνία στις δυνάμεις του πολιτικού συστήματος. Αυτό το σχέδιο επεξεργαζόμαστε. Αυτό το σχέδιο δουλεύουμε και αυτό το σχέδιο θα παρουσιάσουμε στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στις 16 και 17 Δεκεμβρίου. Και θα είναι το δικό μας εθνικό σχέδιο. Δεν θα μας το επιβάλει κανείς”, είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού