Ιράν: Στρατηγικό λάθος του Ριαντ να θεωρεί συμμάχους ΗΠΑ και Ισραήλ

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί προειδοποίησε σήμερα το Ριάντ να φυλάσσεται “από την ισχύ” της χώρας του, την ώρα που οξύνεται η ένταση μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας υπό το φόντο των περιφερειακών διαφωνιών και κυρίως για τον πόλεμο στην Υεμένη.

“Γνωρίζετε την ισχύ και τη θέση της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Πιο μεγάλοι από εσάς δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτε ενάντια στον ιρανικό λαό. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κινητοποίησαν όλα τους τα μέσα εναντίον μας και δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτε”, δήλωσε ο Ροχανί απευθυνόμενος στους Σαουδάραβες ηγέτες. Εξάλλου ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι η επίθεση των σιιτών ανταρτών Χούτι με πύραυλο εναντίον του Ριάντ ήταν απάντηση στη σαουδαραβική επιθετικότητα στην Υεμένη. “Πώς πρέπει να αντιδράσει ο λαός της Υεμένης στον βομβαρδισμό της χώρας του; Δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους όπλα; Σταματήστε πρώτα τον βομβαρδισμό και μετά δείτε αν οι Υεμενίτες θα κάνουν το ίδιο”, τόνισε ο Ροχανί.

Εκτίμησε μάλιστα ότι η Σαουδική Αραβία έκανε “ένα στρατηγικό λάθος” θεωρώντας τις ΗΠΑ και το Ισραήλ συμμάχους της και το Ιράν εχθρό.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

19 + twelve =