ΝΔ: Μεταξύ αντιμαχόμενων κομματικών πυρών ο Μητσοτάκης για το κοινωνικό μέρισμα

Ειδικού συνεργάτη

1. “Μιλά ή μάλλον δεν μιλά η Νέα Δημοκρατία η οποία θέλει να γίνει κυβέρνηση, όμως, το μόνο που κάνει είναι να μοιάζει με ακόλουθο της ατζέντας του Τσίπρα. Να μην δημιουργεί ελπίδα, να μην φτιάχνει όραμα, να περιορίζεται σε μια διαχείριση της καθημερινότητας και σε μια ανούσια κριτική…”.

2. “…βλέπουμε και την Κεντροαριστερά που πράγματι μπορεί να παίξει ρόλο – ρυθμιστή, να πάει να στηριχθεί μόνο στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μάλιστα στο ορθόδοξο με Λαλιώτη, Ρέππα και λοιπούς βαρόνους. Ένα ΠΑΣΟΚ Plus δηλαδή που είναι ήδη εξαρτώμενο από επιχειρηματικά και μιντιακά συμφέροντα…”.

3. “…Εισηγήσεις υπάρχουν πολλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνει ο Κυριάκος και οι βουλευτές (σ.σ.: για το κοινωνικό μέρισμα). Κάποιοι λένε να ψηφιστούν όλα τα μέτρα. Άλλοι να ψηφιστούν μόνο τα δωράκια προς τους συνταξιούχους και ορισμένοι να καταψηφιστούν τα μέτρα καταγγέλλοντας την κυβέρνηση συλλήβδην. Ένα μπάχαλο δηλαδή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να γράφουν ξανά την ατζέντα και να στήνουν στα τέσσερα τη ΝΔ και να την πυροβολούν…

 

…Τα πράγματα είναι απλά. Θα γίνει η ΝΔ παρακολούθημα του Τσίπρα; Θα γίνει η πλάτη που βάζει για να βγει από τα δύσκολα η κυβέρνηση; Θα ξαναστηθεί στα τέσσερα για να κάνει το χατίρι του Τσίπρα και να εμφανίζονται λες και συγκυβερνούν;

Είναι ξεκάθαρο. Θα κάνουν τεράστιο λάθος αν γίνουν γιουσουφάκι της κυβέρνησης τώρα που καταρρέουν. Θα νομιμοποιήσουν την καταστροφική πολιτική τους προκειμένου να μοιράζουν μετά φιλοδωρήματα. Η ΝΔ πρέπει να καταγγείλει αυτή την επιχείρηση παραπλάνησης του κόσμου. Πρέπει να κάνει τη δική της εκστρατεία προκειμένου να αποκαλύψει στο λαό τι παίζεται πίσω από την πλάτη του. Δεν πρέπει να τους αφήσουν να εξαπατήσουν και πάλι τον κόσμο.

Έκτος κι αν ο Κυριάκος ζήλεψε τον Αλέξη κι αποφάσισε να αγκαλιάσει τον λαϊκισμό μοιράζοντας σανό στους χαχόλους.

Καλό είναι να ξεκαθαρίσει τη στάση του αν πραγματικά θέλει να αναχθεί στον ηγέτη που θα απαλλάξει την Ελλάδα από τα δεινά των Μνημονίων ή απλώς σε έναν ακόμη διαχειριστή της κρίσης…”.

Πρόκειται για 3 χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το γνωστό “σαμαρικής γραμμής” site, το antinews.gr, που “ανέβηκαν” με την ευκαιρία της συζήτησης περί του κοινωνικού μερίσματος, σ’ ένα δημοσίευμα μάλιστα ο τίτλος ήταν “Πάλι γιουσουφάκι του Τσίπρα η ΝΔ;”!

Οι αναφορές αποκαλύπτουν το βάθος του εσωτερικού διχασμού που κυριαρχεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, σχετικά με το μπρος-πίσω του κόμματος σε ό,τι αφορά την παραταξιακή στάση έναντι του κοινωνικού μερίσματος.

Η απόφαση Μητσοτάκη να οδηγήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα σε υπερψήφιση του μερίσματος, σε πλήρη αναντιστοιχία με την περσινή του καταψήφιση, θα πρέπει να θεωρείται τμήμα της προσπάθειας για ένα συνολικό repositioning της αντιπολιτευτικής τακτικής του σημερινού αρχηγού του κόμματος (σας είχε ενημερώσει σχετικά το CircoGreco), λόγω κατάρρευσης της έως σήμερα γραμμής να ζητείται επίμονα προκήρυξη πρόωρων εκλογών, που όχι μόνο δεν απέδωσε τίποτα, αλλά δημιούργησε και δυσαρέσκεια στην Κομισιόν και άλλους παράγοντες της Ε.Ε..

Ωστόσο, οι αντιδράσεις είναι  ήδη πολύ μεγάλες  και πληροφορίες φέρουν ομάδα σαμαρικών βουλευτών να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο καταψήφισης του κοινωνικού μερίσματος, διαφωνώντας ανοιχτά με την γραμμή Μητσοτάκη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το επιτελείο Μητσοτάκη εξεπλάγη με την ένταση και το βάθος των αντιδράσεων για την απόφαση να υπερψηφίσει η Ν.Δ. το κοινωνικό μέρισμα. Επίκειται, μάλιστα, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, επαφή με τον κ. Σαμαρά, για τον οποίο “ακούγεται” ότι δεν θα προσέλθει στη Βουλή για τη σχετική ψηφοφορία.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού