Επιτέλους, λίγη αιδώ κυρία Δούρου

Γράφει ο Πάνος Κολοκοτρώνης

Η αλαζονεία της εξουσίας είναι άτιμο πράγμα. Είτε αφορά σε βουλευτικό θώκο, είτε ακόμη και στην καρέκλα του Περιφερειάρχη, η εξουσία σε όλες τις εκφάνσεις της δημιουργεί αυτό το αίσθημα ότι “είμαι υπεράνω”. Όσο κι αν θέλει ο αιρετός να θεωρεί ότι ανήκει “στονλαό”, μάλλον θέλει να το “λέει μήπως και το πιστέψει”.

Στην περίπτωση της Περιφερειάρχου Αττικής, την κυρία Ρένα Δούρου, η αλαζονεία φαίνεται πως τις τελευταίες ώρες ξεχειλίζει, όπως ξεχειλίζουν τα ρέματα και η λαϊκή οργή. Αποτελεί πραγματικά “πολιτικό πρόβλημα”, να μην αντιλαμβάνεσαι τη θέση σου, να επιχειρείς να καλύψεις τις ευθύνες σου μεταθέτοντάς τες σε άλλους και εν τέλει να θεωρείς ότι “η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση”. Επειδή αυτό ακριβώς πράττει αυτή τη στιγμή η κ. Δούρου, η οποία τολμά να μας διαμηνύσει ότι “όλοι αυτοί που βγαίνουν με τέτοια ευκολία και λένε για τη Δούρου τους ρωτώ πένθος είχαν ποτέ στην οικογένειά τους;”.

Δεν γνωρίζω αν προτίθεται κανείς να απαντήσει σε ένα τέτοιο ερώτημα. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η αβελτηρία δεν έχει όρια. Από την άλλη πλευρά η γλώσσα έχει όρια και εάν δεν έχει, όπως στην περίπτωση του παραπάνω ερωτήματος που εκστόμισε η Περιφερειάρχης, κάποιος πρέπει να της βάλει. Αυτός ο κάποιος είναι μόνον ο Πρωθυπουργός.

Θα ισχυριστεί κάποιος, μπορεί ή θέλει ο κ. Τσίπρας να επιβάλει αυτή την “πολιτική ευθύνη” που αναγνωρίζει ακόμη και η κ. Δούρου; Προφανώς και όχι. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αυτή η κυβέρνηση δεν διαφέρει σε τίποτε απολύτως από τις αμέσως προηγούμενες. Όπως η “πολιτική ευθύνη” αναλαμβανόταν και τότε, έτσι ακριβώς αναλαμβάνεται και σήμερα: Με δηλώσεις και όχι πράξεις. Μόνο που η ανάληψη πολιτικής ευθύνης δεν συνίσταται σε δήλωση, αλλά σε πράξη, στην παραίτηση.

Το γνωρίζει αυτό η κ. Δούρου, αλλά η προαναφερθείσα αλαζονεία της, η εξάρτηση του αιρετού από την καρέκλα την κρατά απαγκιστρωμένη στην καρέκλα αυτή. Ναι, πράγματι η κ. Δούρου είναι αιρετή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ως αιρετή Περιφερειάρχης έχει ασυλία. Ίσως γι’ αυτό να έσπευσε στη Δικαιοσύνη για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, χωρίς προηγουμένως να έχει σπεύσει στις πληγείσες περιοχές και να συναντηθεί με τους φορείς για να λύσουν το πρόβλημα.

Επειδή οι φορείς αυτοί είχαν ήδη ζητήσει από την Περιφέρεια τα αντιπλημμυρικά έργα που θα είχεν σώσει σήμερα τις ζωές τουλάχιστον 16 συμπολιτών μας και όπως κατήγγειλε η Δήμαρχος Μάνδρας η κ. Δούρου τους αγνόησε. Έργα αξίας 10 εκατ. ευρώ, τα οποία ο αρμόδιος υφυπουργός δήλωσε σήμερα ότι εάν δεν είχε το κονδύλι η Περιφέρεια, το υπουργείο μπορούσε να το καλύψει!

Το να θεωρεί η κ. Δούρου είτε ότι δεν έχει την αποκλειστική ευθύνη, επειδή ενόσω ήταν στην αντιπολίτευση η μελέτη βρισκόταν στο γραφείο του…δασάρχη, ή επειδή τώρα είναι η ώρα ανάγκης κι όχι αναζήτησης ευθυνών, δεν μπορεί να καλύψει το γεγονός ότι και έχει ευθύνη και είναι εγκληματική η ευθύνη της. Κι επειδή προφανώς αυτή τη στιγμή που εξακολουθεί να πλήττεται η περιφέρειά της από την κακοκαιρία η ίδια δεν έχει να προσφέρει σε τίποτε περισσότερο εκτός από δηλώσεις, καλό θα ήταν και να σταματήσει να μιλά και να κάτσει σπίτι της.

“Όλοι αυτοί που βγαίνουν με τέτοια ευκολία και λένε για τη Δούρου τους ρωτώ πένθος είχαν ποτέ στην Οικογένεια τους;” Αιδώς κυρία Δούρου.

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού