Ασάφεια σχετικά με τη στάση ευρωβουλευτών της ΝΔ για το εμπάργκο όπλων στη Σ. Αραβία

Ασάφεια επικρατεί σχετικά με τη στάση ευρωβουλευτών της Ν.Δ., στο ψήφισμα που ενέκρινε το ευρωκοινοβούλιο για το εμπάργκο όπλων στη Σ. Αραβία.

Χθες το απόγευμα «πηγές» της Ν.Δ. ανέφεραν ότι «οι ευρωβουλευτές του κόμματος υπερψήφισαν το σύνολο του ψηφίσματος» για τη Σαουδική Αραβία». «Επειδή πολλοί συνάδελφοι ρωτούν, διευκρινίζεται ότι στη σημερινή ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία της Ευρωβουλής όλοι οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. υπερψήφισαν το σύνολο του ψηφίσματος στο οποίο αναφέρεται δύο φορές η παραίνεση προς το Συμβούλιο να δρομολογήσει πρωτοβουλίες για να επιβληθεί εμπάργκο της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία», ανέφεραν συγκεκριμένα οι “πηγές”.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση-απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις «πηγές» της Ν.Δ. σχετικά με το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση στην Υεμένη και το εμπάργκο όπλων της Ε.Ε. κατά της Σαουδικής Αραβίας, αναφέρονταν τα εξής:

Στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  κατατέθηκε κοινό Ψήφισμα για  την κατάσταση στην Υεμένη,  από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών ομάδων, το οποίο φέρει και την υπογραφή του κ. Κεφαλογιάννη,  Και, ενώ στο Ψήφισμα  οι ευρωβουλευτές της ΝΔ  ψήφισαν υπέρ, στην ψηφοφορία της παραγράφου 15 (το δεύτερο κομμάτι της – 15/2), με την οποία το Ευρωκοινοβούλιο επικαλείται το Ψήφισμα για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Υεμένη της 25ης Φεβρουαρίου του 2016 που ζητά από την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να επιβληθεί εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Κεφαλογιάννης, Κύρτσος, Σπυράκη, Βόζεμπεργκ, Ζαγοράκης έχουν ψηφίσει κατά, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από τα αναρτημένα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Το γεγονός, λοιπόν, είναι αδιάψευστο: οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την πρόταση επιβολής εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία. Οπότε, αναμένουμε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί να κάνει νεφελώδεις και αλληλοσυγκρουόμενες διαρροές, να αιτιολογήσει την στάση της.

O σύνδεσμος με τις σημερινές ψήφους των ευρωβουλευτών ( στις σελ. 50-51, η   ψήφος αναφορικά με το εμπάργκο και  στις σελ. 56-57 η ψήφος στο σύνολο του Ψηφίσματος)

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού