Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία: Συνεχίζονται οι αγωνιστικές δράσεις

Την Κυριακή 3 Δεκέμβρη, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 π.μ., στον πεζόδρομο της Κοραή (στάση μετρό «Πανεπιστήμιο») και σε πορεία μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα αιτήματα αιχμής που προβάλλουν είναι: Οχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ στις οικογένειες των ΑμεΑ. Δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ. Να ανοίξει ξανά το Ιδρυμα Σκαραμαγκά. Οχι στην αποασυλοποίηση – απάτη. Επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων στα προ των περικοπών επίπεδα.

«Ληστεύουν το λαό για την πλουτοκρατία, μοιράζουν μερίσματα, πουλάνε προστασία»: Με αυτό το σύνθημα, την Παρασκευή οι δυνάμεις της ΣΕΑΑΝ, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και εκπρόσωποι των συνταξιούχων ΔΕΚΟ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΕΦΚΑ. Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Δ. Τσακίρη, υποδιοικητή και υπεύθυνο για τη λειτουργία των ΚΕΠΑ, οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη σφαγή στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας, καθώς και για την επιμονή της διοίκησης του ΕΦΚΑ να μην δίνει τη σύνταξη αναπηρίας, εδώ και πέντε χρόνια, σε σακατεμένο και στα δύο χέρια μεταλλεργάτη και πρόσφατα πλημμυροπαθή στη Μάνδρα Αττικής. Ο υποδιοικητής προσποιήθηκε τον ανήξερο, ενώ πριν λίγες βδομάδες είχε δεσμευτεί ότι θα μεριμνήσει για το θέμα.

Συγκέντρωση και στις Σέρρες

Συγκέντρωση σήμερα στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κρονίου στις Σέρρες διοργανώνει, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Συντονιστική Επιτροπή Υγειονομικών, Φαρμακοποιών, Χρονίως Πασχόντων και Ευπαθών Ομάδων Ν. Σερρών.

Την Πέμπτη, κατέθεσε λουλούδια στο άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Εμπορίου), τιμώντας τους ήρωες ανάπηρους που αντιστάθηκαν στο ναζισμό – φασισμό. Με ανακοίνωσή της, θυμίζει ότι «τη νύχτα της 30ής Νοέμβρη 1943, ο αρχιγκεσταπίτης Φον Στρόουπ έδωσε διαταγή σε πάνω από 1.000 ταγματασφαλίτες να επιτεθούν σε 19 νοσοκομεία της Αθήνας. Σκοπός τους να εξουδετερώσουν τους 15.000 ανάπηρους του ελληνοϊταλικού πολέμου, οι οποίοι είχαν μετατρέψει τα νοσοκομεία σε κάστρα της Εθνικής Αντίστασης (…) 73 χρόνια μετά από τη σφαγή στα νοσοκομεία της Αθήνας, ο αγώνας και η θυσία των συναδέλφων μας αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης για κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο».

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού