Πτώση δείχνουν τα futures της Wall, νέος γύρος τεχνολογικών πιέσεων

Velonastongiaka

Απώλειες προμηνύουν τα futures της Wall Street για τη σημερινή συνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τον τεχνολογικό κλάδο να βρίσκεται και πάλι υπό πίεση.

Μετά από τις χθεσινές απώλειες στο ταμπλό, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones υποχωρούν κατά 0,17%, ενώ τα futures του S&P 500 σημειώνουν πτώση 0,09% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν 0,08%.

Σημειωτέον πως ο Nasdaq βρίσκεται 1,3% χαμηλότερα σε εβδομαδιαία βάση, λόγω του sell-off που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, με τους αναλυτές να αποδίδουν αυτήν την τάση από μέρους των επενδυτών σε ρευστοποιήσεις των σημαντικών κερδών που σημειώθηκαν, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, στον τεχνολογικό κλάδο.

Παράλληλα, οι επενδυτές αξιολογούν τη φορολογική μεταρρύθμιση του Donald Trump που πρόσφατα έλαβε την έγκριση της Γερουσίας και το τι θα σημαίνει στην πράξη η εφαρμογή της για τις τεχνολογικές εταιρείες.

Σε επίπεδο έτους, πάντως, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έχουν καταγράψει ισχυρές επιδόσεις, με τον Dow Jones να έχει εξασφαλίσει κέρδη 22% μέχρι στιγμής, τον S&P 500 να βρίσκεται 17% πάνω και τον Nasdaq να κερδίζει 26%.

Στις εξελίξεις της ημέρας, ο Trump αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, απόφαση που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Μέση Ανατολή, με την Τουρκία να ασκεί έντονη κριτική.

Στις υπόλοιπες αγορές, αρνητικό κλίμα επικρατεί και στην Ευρώπη, σε συνέχεια και των πτωτικών διαθέσεων στην Ασία. Οι επενδυτές φαίνεται να αποφεύγουν την ανάληψη ρίσκου, καθώς πλησιάζει το τέλος του 2017.

Το δολάριο κερδίζει έδαφος, έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων, την ώρα που οι τιμές του αργού χάνουν άνω του 1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Νέο ρεκόρ σημείωσε, εν τω μεταξύ σήμερα, το Bitcoin, ξεπερνώντας και τα 12.000 δολάρια. Με κέρδη της τάξεως του 8% σήμερα, η κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος έφθασε τα 203 δισ. δολ.. Το Bitcoin, που ξεκίνησε το 2017 στα 1.000 δολάρια, έχει γνωρίζει άνοδο της τάξης του 1.100% αυτόν τον χρόνο.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού