Στο Συμβούλιο Εφετών ο τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης

Velonastongiaka

Στην προσκόμιση της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προχώρησε σήμερα ο συνήγορος του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, αναφορικά με την υπόθεση φοροδιαφυγής του.

Ο τραγουδιστής ταλαιπωρείται για μια 5ετία με επίκεντρο το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που κατηγορείται ότι τέλεσε για τα εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ που έστειλε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011. Ο καλλιτέχνης έχει μεν ήδη δικαιωθεί στα διοικητικά δικαστήρια ενώ ήδη έχει αθωωθεί και για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης αυτής και συγκεκριμένα για φοροδιαφυγή.

Κι ενώ οι δικαστές είχαν κρίνει τότε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο καλλιτέχνης δεν απέκρυβε εισοδήματα από την Εφορία και πως τα ιλιγγιώδη ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών, ήρθε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να τον παραπέμψει σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Τότε ξεκίνησε ένα δικαστικό πινγκ πονγκ για τον καλλιτέχνη. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους. Στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα. Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του, ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών, που τον κάλεσε σήμερα ενώπιον του. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, του οποίου οι λογαριασμοί παραμένουν δεσμευμένοι, προσκόμισε στο Συμβούλιο Εφετών και το πλήρες κείμενο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με βάση την οποία κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις ενώ ο συνήγορος του χαρακτήρισε καθαρά τυπικό το θέμα, με δεδομένο ότι και η εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωσή του”.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού