Τσίπρας στο CNBC: Το QE δεν είναι πλέον ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας

Θεωρώ ότι θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αλλά δεν είναι τόσο κρίσιμο για εμάς όπως πιστεύαμε προηγουμένως, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο CNBC.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν πιστεύει πλέον ότι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Όπως επισημαίνει το CNBC, στο παρελθόν ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι η αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη των επενδυτών για να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα, και ως εκ τούτου να υποστηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη.

“Οι εκτιμήσεις μας πριν από τη β΄ αξιολόγηση ήταν πως το QE ήταν “κλειδί” προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση στις αγορές, αλλά δεν ήταν αλήθεια. Οι εξελίξεις απέδειξαν ότι αυτό δεν ήταν προϋπόθεση”, τόνισε ο Α. Τσίπρας μιλώντας στο περιθώριο ενός συνεδρίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως “δεν είναι στόχος για μας να έχουμε πρόσβαση στο QE πριν από το τέλος του προγράμματος”.

Το CNBC σχολιάζει πως με την ΕΚΤ να αρχίζει σταδιακά να μειώνει το μέγεθος των μηνιαίων αγορών, μένει να φανεί εάν η Ελλάδα θα καταλήξει να συμμετέχει στο πρόγραμμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού