Αραμπατζή: Οι προβλέψεις του προϋπολογισμού αξίζουν όσο και τα χαρτάκια του Βαρουφάκη

Velonastongiaka

“Οι προβλέψεις του προϋπολογισμού αξίζουν όσο τα χαρτάκια του κ. Βαρουφάκη, αυτά με τα οποία θα πλήρωνε μισθούς και συντάξεις. Τίποτα δηλαδή. Προβλέψεις του αέρα και στον αέρα, αφού στην καλύτερη περίπτωση η ανάπτυξη στο τέλος του έτους μετά βίας θα πλησιάσει το 1%” ανέφερε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, η ειδική εισηγήτρια της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή.

Η βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει επιλέξει ως πολιτικής της την ανελέητη φοροεπιδρομή κατά πάντων, ότι έχει δαιμονοποιήσει και στοχοποιήσει το επιχειρείν και ότι στο μυαλό της έχει μόνο την υποχώρηση όλων των εισοδημάτων προς τα κάτω, για να ασκήσει στη συνέχεια επιδοματική πολιτική, παριστάνοντας τους καλούς και τους “Ρομπέν των φτωχών”.

“Tο μόνο που έχει να παρουσιάσει ως επιτυχία η κυβέρνηση είναι το περίφημο υπερπλεόνασμα, το μέρισμα φτώχειας που δίνει σε όσους με τις πολιτικές της κάνει κάθε μέρα όλο και φτωχότερους, πολιτική που εμπνέεται από άκρατο λαϊκισμό, για να ικανοποιηθούν οι ιδεοληψίες και να στηθούν ψεύτικες επικοινωνιακές φιέστες” είπε η κ. Αραμπατζή και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική ανεντιμότητα, διότι το μέρισμα είναι προϊόν άγριας υπερφορολόγησης, προϊόν εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους και στους αγρότες, προϊόν κατασχέσεων και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης σε ένα εκατομμύριο πολίτες, προϊόν μιας διευρυμένης εσωτερικής στάσης πληρωμών, προϊόν μιας πρωτοφανούς καθυστέρησης στην απονομή συντάξεων, όπως είπε.

Κεραμέως: Παραμένει συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης

“Ήταν και παραμένει συνειδητή επιλογή αυτής της Κυβέρνησης η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης”, υποστήριξε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε ότι “για τρίτη χρονιά ακολουθεί την ίδια αποτυχημένη συνταγή, τη συνταγή ενός προϋπολογισμού που εμμένει στην υπερφορολόγηση, είναι αντι-αναπτυξιακός και άδικος, καθώς εξουθενώνει τη μεσαία τάξη και εξαθλιώνει τα χαμηλά εισοδήματα”.

“Στον Προϋπολογισμό για το 2018 αποκαλύπτεται η Κυβερνητική αποτυχία στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων, καθ’ όλη τη διάρκεια της τρίχρονης καταστροφικής της διακυβέρνησης, Επιβεβαιώνεται η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών και αποκαλύπτεται ότι κρύβει νέες επιβαρύνσεις ύψους 1,9 δισ. ευρώ για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις”, ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Ακόμα, υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση φέρνει και το 2018 νέες επιβαρύνσεις, νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο, στις συντάξεις και τα οικογενειακά επιδόματα, στα επιδόματα για τριτέκνους και πολυτέκνους, περικοπές του επιδόματος θέρμανσης”.

“Καταργεί το ΕΚΑΣ για 140 χιλιάδες οικογένειες, την έκπτωση φόρου για ιατρικές εξετάσεις, επεκτείνει την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, επιβάλει φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αυξάνει το ΦΠΑ σε 32 νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, αλλά και προσθέτει επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες”, πρόσθεσε η ίδια.

Κλείνοντας η κ. Κεραμέως κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να αποσαφηνίσει ποιο θα είναι το σύστημα εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση το επόμενο έτος. “Ενώ μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς περιμένουν εναγωνίως να μάθουν τα σχέδιά σας σχετικά με το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά από μια μακρά περίοδο αντικρουόμενων, όσο και πομπωδών δηλώσεων περί κατάργησης ή μη των πανελλαδικών εξετάσεων, εσείς, από όσο φαίνεται, έχετε κάποιο σχέδιο, για το οποίο μάλιστα προβλέπετε στον Κρατικό Προϋπολογισμό υπέρογκη αύξηση. Τι περιλαμβάνει λοιπόν το σχέδιο αυτό; Πότε σκοπεύετε να το μοιραστείτε με την εκπαιδευτική κοινότητα;” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού