Ντοκιμαντέρ «Σχέδιο Μάρσαλ: 70 χρόνια μετά», στην ΕΡΤ

Velonastongiaka

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος του Σχεδίου Μάρσαλ, η ΕΡΤ1 παρουσιάζει το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Σχέδιο Μάρσαλ: 70 χρόνια μετά».

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα και το πολιτικό πλαίσιο της εποχής, η φτώχεια, η εμφύλια αναμέτρηση και οι προκλήσεις του επερχόμενου Ψυχρού Πολέμου, η αμερικανική στρατηγική για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης, καθώς και το σοβιετικό αντίπαλο δέος.

Επίσης, προβάλλονται για πρώτη φορά σπάνια κινηματογραφικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα Αρχεία του Ιδρύματος Μάρσαλ στη Δυτική Βιρτζίνια, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Τράπεζας Πειραιώς και του Ιδρύματος Μπενάκη.

Στο ιστορικό αυτό ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι καθηγητές, ιστορικοί και ειδικοί: Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, Γιώργος Σταθάκης, Ηλίας Νικολακόπουλος, Κώστας Κωστής, Τάσος Σακελαρόπουλος, Ανδρέας Κακριδής, Ελένη Μπενέκη, Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Έντγουαρτ Λένγκελ, καθώς και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Έρευνα-παρουσίαση: Φάνης Παπαθανασίου.

Αρχισυνταξία-έρευνα: Πιέρρος Τζανετάκος.

Παραγωγή: Περικλής Παπαδημητρίου.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος.

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού