Φάμελλος: Με στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης ο προϋπολογισμός του 2018

Velonastongiaka

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018, επειδή είναι και ο πρώτος που θα έχει χρονική περίοδο εκτός προγράμματος, έχει στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης, δήλωσε, για τη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Είναι δίκαιο για μία χώρα να μην πληρώνει τα λάθη πολιτικών αποφάσεων άλλων, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις την αφήνανε χωρίς άμυνες και ουσιαστικά είχαν δημιουργήσει μία κοινωνία και μία διοίκηση ευάλωτη στις λάθος επιλογές και συνταγές των πρώτων μνημονίων. Από την άλλη πλευρά νομίζω ότι είναι δίκαιο και το να έχουμε έναν προϋπολογισμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει μέσα έσοδα, όπως π.χ. αυτά από τις καταθέσεις, καθώς το ότι μαζεύτηκαν στα ταμεία μας 711 εκατ. ευρώ από αδήλωτες καταθέσεις σημαίνει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις επέτρεπαν τη φοροδιαφυγή και την απόκρυψη καταθέσεων, για να κάνουν κάποιοι offshore εταιρείες» επισήμανε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «Δεν υποτιμώ ότι είναι ενισχυμένο και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και τα επιδόματα και οι πολιτικές για την παιδική φτώχεια και όλα τα κοινωνικά επιδόματα, τα οποία κατορθώσαμε να αυξηθούν το 2018 αντί για το 2019».

Σχολιάζοντας την κριτική, που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, για τις επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής στο εισόδημα των πολιτών ο αν. υπουργός παρατήρησε ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους υπερχρέωσαν την Ελλάδα, φτάσανε τη φτώχεια στο 35% και την ανεργία στο 28%». «Εμείς», συνέχισε, «με τις δύσκολες πολιτικές, τις οποίες αναγκαστήκαμε να ασκήσουμε -αλλά τις πιο δίκαιες- κατορθώσαμε και η ανεργία να μειωθεί και η φτώχεια να μειώνεται και η Ελλάδα να είναι πλέον κεντρικός πολιτικός παράγοντας στην ευρωζώνη».

«Είναι η μέρα με τη νύχτα και οι πολιτικές, οι οποίες εφαρμόστηκαν, αλλά και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά, ποιοι χρέωσαν την Ελλάδα, με τη Novartis, με τα δάνεια με αέρα, με τη Siemens, με τις προσωπικές πολιτικές για τους κουμπάρους. Εμείς δεν είμαστε ίδιοι με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί η κοινωνία μας έχει δώσει μία μόνο εντολή: Να είμαστε τίμιοι και να ξανασηκωθούμε στα πόδια μας και αυτό υλοποιείται» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού