Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,35% στις 770,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 41,86 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 32 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,15% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.006,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,44% στις 842,08 μονάδες.
Ο γενικός δείκτης παλινδρομεί σήμερα μεταξύ 765-769 μονάδων, έχοντας μοιρασμένα πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα, λόγω της λήξης των παραγώγων που είχαμε σήμερα. Άλλωστε, μετά το ράλι των τελευταίων ημερών ήταν αναμενόμενο η αγορά να προχωρήσει σε ρευστοποίηση των κερδών της, ειδικά σε μετοχές που υπεραπέδωσαν, όπως ο τραπεζικός.
Στο μεταξύ, η αγορά βρίσκει στήριξη στη συνεχή βελτίωση της απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου. Το εντυπωσιακό ράλι του τελευταίου μήνα έχει προσγειώσει το κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου κατά 44% χαμηλότερα από το 7,35% που άγγιζε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, βάζοντας πλώρη για την επόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μεταξύ των τριών που αναμένεται να πραγματοποιηθούν πριν το τέλος του τρέχοντος προγράμματος.
Πιο αναλυτικά, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα το 4,058% με πτώση της τάξης του 2.78% από τα χθεσινά επίπεδα, και αγγίζει τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 15 Δεκεμβρίου του 2006 όταν η λέξη “κρίση” δεν υπήρχε ούτε ως παρένθεση στο λεξιλόγιο της Ελλάδας και των αγορών.
“Ενισχυτικά” του κλίματος έχουν λειτουργήσει και οι τελευταίες εκθέσεις των διεθνών οίκων αλλά και τα σχόλια των ξένων αναλυτών οι οποίοι εμφανίζονται θετικοί για την ολοκλήρωση του προγράμματος των Αύγουστο, ενώ υπογραμμίζουν και τις εξαιρετικές επιδόσεις των ελληνικών ομολόγων το τελευταίο διάστημα, παρά τις χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι οι οποίες έβαλαν εμμέσως στο τραπέζι το σενάριο ενός τέταρτου προγράμματος.
Στο ταμπλό τώρα, η Ελλάκτωρ σημειώνει άνοδο 3,68%, με τις Motor Oil, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 2%. Κέρδη 1,63% για την Πειραιώς, η Eurobank είναι στο +1,24%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Folli Follie, Μυτιληναίος, Βιοχαλκο, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΧΑΕ.
Στον αντίποδα, η Attica Bank υποχωρεί κατά 4%, η Jumbo είναι στο -1,11%, ενώ Φουρλής, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΕΕΕ, Alpha Bank, Grivalia και Εθνική σημειώνουν περιορισμένες απώλειες.