Δημοσκοπήσεις για όλα τα γούστα: 12 μονάδες διαφορά από το ΠΑΜΑΚ, 4,8 από την ΚAPA Research

Τη μεγάλη αντιφατικότητα που καταγράφεται μεταξύ των ευρημάτων διαφόρων δημοσκοπήσεων, εικονογραφεί η τελείως διαφορετική εικόνα ανάμεσα στις δημοσκοπήσεις του ΠΑΜΑΚ (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ και της KΑΠΑ Research που δημοσιεύεται στο ΕΘΝΟΣ. Δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα με λίγες ώρες διαφορά μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα:

– στη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ καταγράφεται προβάδισμα της Ν.Δ. με 30% έναντι του 18% που συγκεντρώνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Δηλαδή, διαφορά 12 μονάδων επί %. Στην ίδια δημοσκόπηση η απροσδιόριστη ψήφος περιορίζεται σε ποσοστά της τάξης του 15%.

Τη δημοσκόπηση, μάλιστα, σύμφωνα με το protothema.gr, σχολίασαν γαλάζιοι αξιωματούχοι ως εξής: «Τα ευρήματα μιας ακόμη έρευνας δείχνουν ότι δεν αποδίδει πολιτικά οφέλη η ψηφοθηρική παροχολογία στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση, καθώς οι πολίτες δεν εξαπατώνται από τα ψίχουλα που τους μοιράζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, την ίδια ώρα που τους εξοντώνουν με την υπερφολόγηση».

– στη δημοσκόπηση της KΑΠΑ Research στο ΕΘΝΟΣ, καταγράφεται 21,8% για τη Ν.Δ. και 17% για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δηλαδή διαφορά 4,8 μονάδων επί %.

Επί πλέον η KΑΠΑ Research ανεβάζει την απροσδιόριστη ψήφο σε ποσοστά που υπερβαίνουν το 25%.

Φυσικά, δεν μπορεί να είναι εικονογράφηση του ίδιου σκηνικού, όταν σημειώνονται τέτοιες διαφορές ευρημάτων!

Ωστόσο, από όποιους λόγους κι αν εξηγούνται αυτές οι διαφορές (και ο λόγος γι΄αυτό στις ίδιες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων), ασφαλώς η ρευστότητα  των πολιτικών δεδομένων παραμένει υπό διερεύνηση και οπωσδήποτε θα επηρεαστεί σημαντικά και από τις εξελίξεις του προσεχούς εξαμήνου, εφ’ όσον η Ελλάδα καλώς εχόντων των πραγμάτων εξέλθει της μνημονιακής εποπτείας τον Αύγουστο του 2018.

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού