Επικυρώθηκε πρόστιμο 38 εκατ. ευρώ στη ΣΕΚΑΠ

Έντονη ανησυχία για την επόμενη ημέρα στη ΣΕΚΑΠ προκαλεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής να επικυρώσει πρόστιμο ύψους 38,2 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλει το οικείο τελωνείο στην ακριτική καπνοβιομηχανία, απορρίπτοντας την προσφυγή της εταιρείας.

Η επιβολή προστίμου αφορά τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν το 2008, πέντε χρόνια πριν εξαγοραστεί από τον όμιλο Σαββίδη. Οι κυρώσεις γνωστοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2016, δηλαδή τρία χρόνια μετά την εξαγορά της, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του νέου ιδιοκτήτη της. Υπενθυμίζεται ότι το 2013 η ATEBank πούλησε στην Donskoy Tabak JSC τη συμμετοχή της στη ΣΕΚΑΠ, έναντι 3,3 εκατ,ευρώ.

Την περίοδο εκείνη η καπνοβιομηχανία εμφάνιζε ζημιές 40 εκατ.ευρώ και υπό τη νέα ιδιοκτησία πέρασε σε κερδοφορία το 2016. Την τελευταία 5ετία έχει επίσης αυξηθεί η παραγωγικότητα της βιομηχανίας σε ποσοστό κοντά στο 106%, ενώ ο κύκλος εργασιών της έχει αυξηθεί, για το ίδιο χρονικό διάστημα, κοντά στο 15%.

Η ΣΕΚΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να προχωρήσει σε νέα προσφυγή κατά του προστίμου. Σε περίπτωση που απορριφθεί και η νέα προσφυγή, η εταιρεία είναι αναγκασμένη να προχωρήσει στην άμεση καταβολή των 38,2 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 20 εκατ. ευρώ αφορούν σε προσαυξήσεις. Το ποσό αυτό έχει χαρακτηριστεί δυσβάσταχτο από τη διοίκηση της ΣΕΚΑΠ, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους 170 εργαζομένους της για την επόμενη ημέρα της καπνοβιομηχανίας.

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού