ΗΠΑ: Ανοδικά ο χρυσός ενόψει φορολογικής μεταρρύθμισης

Velonastongiaka

Οι τιμές του χρυσού κινούνται υψηλότερα σήμερα, καθώς το δολάριο υποχωρεί, την στιγμή που οι επενδυτές εξετάζουν τον πιθανό αντίκτυπο της σαρωτικής φορολογικής μεταρρύθμισης στις Ηνωμένες Πολιτείες, την οποία δεν είναι και τόσο βέβαιο ότι το Κογκρέσο θα καταφέρει να περάσει αυτή την εβδομάδα.

Η τιμή spot του χρυσού αυξήθηκε κατά 0,2% στα 1263,61 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ αυξάνονται κατά 0,1% στα 1,267 δολάρια ουγγιά.

Δύο Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές συμφώνησαν τη Δευτέρα να υποστηρίξουν την φορολογική μεταρρύθμιση με την υποστήριξη του Προέδρου Donald Trump, με τη Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίζει την Τρίτη και τη Γερουσία αργότερα την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Η αισιοδοξία γύρω από το νομοσχέδιο βοήθησε τις μετοχές να επιταχύνουν τα ρεκόρ, αλλά το δολάριο παρέμεινε πιεσμένο.

Ακόμη και όταν το Κογκρέσο προχώρησε πιο κοντά στη φορολογική μεταρρύθμιση, η πρόεδρος της Federal Reserve, Janet Yellen, την περασμένη εβδομάδα έδωσε μια πιο συγκρατημένη εκτίμηση του αντίκτυπού της, λέγοντας ότι είναι πιθανό ένα βραχυπρόθεσμο χτύπημα στην οικονομία, αλλά όχι μια μακροπρόθεσμη ώθηση.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,3% στα $ 16,09 η ουγγιά. Η πλατίνα αυξάνεται κατά 0,4% στα 910 δολάρια η ουγγιά, αφού ανέβηκε πάνω από 900 δολάρια για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο εβδομάδες στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το παλλάδιο παρέμεινε αμετάβλητο στα 1.017,70 δολ. η ουγγιά.

ΠΗΓΗ: iForex

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού