Ιράν: Ο Τραμπ δεν μπορεί να ρίξει την πυρηνική συμφωνία

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Η πυρηνική συμφωνία δεν θα καταρρεύσει (…) Αυτοί που ελπίζουν ότι ο Τραμπ θα προκαλέσει την κατάρρευσή της κάνουν λάθος», επεσήμανε ο Ροχανί σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Τον Οκτώβριο ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να επαναβεβαιώσει ότι το Ιράν συμμορφώνεται με τους όρους της συμφωνίας αυτής, που συνήφθη το 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των έξι μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία). Η απόφασή του άνοιξε ένα παράθυρο 60 ημερών στη διάρκεια του οποίου το Κογκρέσο θα έπρεπε να αποφασίσει αν θα επαναφέρει τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν.

Το Κογκρέσο άφησε να περάσει η διορία χωρίς να λάβει απόφαση και πλέον ο Αμερικανός πρόεδρος πρέπει να αποφασίσει ως τα μέσα Ιανουαρίου αν θέλει οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να μην επιβάλλουν ενεργειακές κυρώσεις στο Ιράν.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού