ΣτΕ: Είπε “όχι” σε αίτημα για σταμάτημα των πλειστηριασμών

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε προσφυγή της συμβολαιογράφου Λαυρίου, κυρίας Ελένης Καραγεωργοπούλου, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση της τελευταίας επαναληπτικής γενικής συνέλευσης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, για την άρση αποχής των συμβολαιογράφων από όλους τους πλειστηριασμούς έως 31 Δεκεμβρίου 2017.

Το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 343/2017 απόφασή του υπό τον πρόεδρο, κ. Νικόλαο Σακελλαρίου, και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας, Δημήτρη Μακρή, απέρριψαν την αίτηση αναστολής που υποστήριξε ενώπιόν του η πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με την αίτηση αναστολής οι πλειστηριασμοί που διεξήχθησαν μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων είναι άκυροι και παραβιάζουν τη συνταγματική νομιμότητας και από την διεξαγωγή τους έχει υποστεί τόσο η ίδια όσο και πολίτες ανεπανόρθωτη βλάβη.

Το ΣτΕ έκρινε ότι ο ισχυρισμός της κυρίας Καραγεωργοπούλου για διεξαγωγή πλειστηριασμών με αδιαφανή τρόπο (λόγω χημικών, μη δυνατότητας προσέλευσης πολιτών στο Ειρηνοδικείο Αθηνών κ.λπ.) από μόνος του δεν στοιχειοθετεί λόγο χορήγησης της αναστολής, αφού δεν προκύπτει ότι προκαλείται σ’ αυτήν ανεπανόρθωτη βλάβη, αλλά ούτε δύναται στοιχειοθετηθεί ότι στοιχειοθετείται τέτοιος λόγος από τη μελλοντική διενέργεια πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, υπογραμμίζουν επίσης ότι όποιος ενδιαφερόμενος πολίτης έχει έννομο συμφέρον να αμφισβητήσει τη νομιμότητα συγκεκριμένου πλειστηριασμού μπορεί να προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού