Μετά τον Στουρνάρα έσπευσε και ο Βενιζέλος να προτείνει προληπτική πιστωτική γραμμή – Αλλιώς θα δυσκολευτούν οι τράπεζες να δίνουν τα ομόλογα τους, υποστηρίζει

Για επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης όσον αφορά την έξοδο από το Μνημόνιο έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας πως ήδη έχει ψηφιστεί το τέταρτο μνημόνιο με σκληρές περικοπές και υψηλά πλεονάσματα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής στήριξης, στον απόηχο της προτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος προς την κυβέρνηση να εξεταστεί το ενδεχόμενο προληπτικού προγράμματος μετά τη λήξη του τρέχοντος Μνημονίου.

Αν δεν έχεις μία προληπτική πιστωτική γραμμή μπορεί να δυσκολευτούν οι τράπεζες να δίνουν τα ομόλογα τους ως εγγύηση για να δανείζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εκτίμησε.

Αναφερόμενος στην καλή πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων , ο κ. Βενζέλος είπε πως μπορεί σήμερα να είναι χαμηλά, όμως κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί όταν η Ελλάδα βγει κανονικά στις αγορές χρέους, αναζητώντας πραγματικά ποσά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού