Καμμένος: Αν οι Τούρκοι θέλουν να συγκρουστούν με τη διεθνή κοινότητα αναλαμβάνουν και τις ευθύνες τους

Velonastongiaka

Τη θλίψη του για το γεγονός ότι «η Τουρκία μετατρέπεται από χώρα με ευρωπαϊκή προοπτική σε θρησκευτική ισλαμική δημοκρατία» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τα πεπραγμένα του υπουργείου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Απέδωσε δε, την προκλητική συμπεριφορά της γείτονος «σε εθνικιστικούς κύκλους στην Τουρκία που κατά καιρούς εμφανίζουν διάφορους χάρτες και σε πολιτικούς που κάνουν δηλώσεις για να αναδειχθούν στο εσωτερικό».

«Η Ελλάδα κατέχει το Διεθνές Δίκαιο. (Οι Τούρκοι) Φωνάζουν για διαφήμιση στο εσωτερικό. Οι κινήσεις των Τούρκων θα απαντηθούν από τους απελευθερωμένους κανόνες εμπλοκής» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην παρουσία τουρκικού γεωτρύπανου στην περιοχή της Κύπρου, ο κ. Καμμένος είπε ότι «προηγουμένως υπήρχε το “Χόρα” μετά το “Μπαρμπαρός” και τώρα το γεωτρύπανο» και σχολίασε ότι «αν οι Τούρκοι θέλουν να συγκρουστούν με τη διεθνή κοινότητα αναλαμβάνουν και τις ευθύνες τους».

«Η δημιουργία των αγωγών και η διέλευση τους από την Ελλάδα θα ενδυναμώσουν τη γεωπολιτική θέση της περαιτέρω και θα λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης» παρατήρησε, ενώ γνωστοποίησε το ενδιαφέρον και αμερικανικών εταιρειών για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Αλεξανδρούπολη.

Εξοπλιστικά

Εξάλλου, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών S-400 και των αμερικανικών F-35 δημιουργεί προβλήματα στο ΝΑΤΟ για την ίδια, ενώ ο υπερεξοπλισμός της ανατρέπει την ισορροπία στην ανατολική Μεσόγειο.

Όσον αφορά στη χώρα μας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρατήρησε ότι οι εξοπλιστικές ανάγκες είναι πολλές και μεγάλες και στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την αμερικανική πλευρά και με άλλους συμμάχους για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης με βάση τα δεδομένα του προϋπολογισμού, ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε ότι έχει περιέλθει στην ελληνική πλευρά η επίσημη απάντηση της αμερικανικής (LOA). Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι η Ελλάδα διαθέτει 1,1 δισ. ευρώ για την αναβάθμισή τους και ανέφερε ότι τις σχετικές διαπραγματεύσεις διεξάγει η ΓΔΑΕΕ (Γενική διεύθυνση Αμυντικών εξοπλισμών και Επενδύσεων) και αφορούν στον διακανονισμό για τον τρόπο και το χρόνο αποπληρωμής, «καθώς -λόγω της οικονομικής κατάστασης, η Ελλάδα δεν μπορεί να διαθέσει το 70-80% ως δόση». «Ελπίζω σύντομα να ξεκινήσει η αναβάθμιση τους» προσέθεσε.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε επίσης ότι διευκρινίστηκε στην εταιρεία Μπόινγκ που έκανε προσφορά για το ίδιο θέμα ότι δεν πρόκειται για διαγωνισμό μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και εταιρειών αλλά για διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ, στην κυβέρνηση της οποίας θα πρέπει να απευθυνθεί.

«Έτος μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το 2018»

Το 2018 θα είναι έτος μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν θα αφορά μόνο στα οικονομικά, αλλά και σε διευκολύνσεις προς τις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με πρώτο στόχο τη στέγαση, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Tύπου για τα πεπραγμένα της τριετίας 2015-17 και τους στόχους της επόμενης χρονιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού