Ανοιχτό σήμερα το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Velonastongiaka

Με την ευκαιρία της πρόσφατης βράβευσής της από την Ακαδημία Αθηνών και στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής της, «Ανοιχτά Μουσεία για όλους», η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών προσκαλεί τους Ηρακλειώτες, σήμερα στις 11 το πρωί, σ’ ένα κύκλο θεματικών ξεναγήσεων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από το επιστημονικό προσωπικό και τους συνεργάτες του Ιστορικού Μουσείου: τον Αγησίλαο Καλουτσάκη, τη Φανή Καμπάνη, τον Κώστα Μαμαλάκη και την Άννα Αγογλωσσάκη. Η είσοδος και η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη για όλους.

Μια ανάσα πριν την αλλαγή του χρόνου οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στις ιστορικές και πολιτισμικές περιπέτειες 17 αιώνων μέσα από επιλεγμένες στάσεις στις εκθεσιακές ενότητες του Μουσείου. Η περιήγηση χωρίζεται σε έξι διαδοχικές θεματικές ξεναγήσεις, διάρκειας περίπου είκοσι λεπτών η καθεμιά:

1. Από το Βυζάντιο ως τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: μια συνοπτική παρουσίαση της κρητικής ιστορίας, στην Αίθουσα Ανδρέα Γ. Καλοκαιρινού.

2. Στον απόηχο της βυζαντινής εικονογραφίας: θρησκευτική τέχνη από την Κρήτη, την ηπειρωτική Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Ρωσία.

3. Μορφές της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής: Γιάννης Σπυρόπουλος, ο πρωτοπόρος της Αφαίρεσης.

4. Νομισματικές μαρτυρίες: τα νομισματικά τεκμήρια της κρητικής ιστορίας, στην Αίθουσα της Νομισματικής Συλλογής.

5. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος στην Κρήτη: Μάχη, κατοχή, αντίσταση, απελευθέρωση.

6. Περιήγηση στην κρητική λαογραφία: ο λαϊκός πολιτισμός της κρητικής υπαίθρου, στην Έκθεση της Εθνογραφικής Συλλογής.

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού